Karlstad straffade FBC hårt

377
Foto: Christoffer Sturesson

Förväntade topplaget Karlstad straffade FBC Lerum mycket hårt i Lerums Arena på lördagseftermiddagen. Karlstad gjorde ett par ryck under matchen och vann rättvist med 3-9.

FBC Lerum mönstrade en kvartett nya ansikten denna säsong varav det ena var en välkommen åtkomst, Joakim Fors gjorde comeback efter sin skada som han ådrog sig för knappt ett år sen. Direkt i startuppställningen gick även de två nyanlända tjeckerna Matej Penicka och Martin Cermak samt dubbellicensierade Marcus Peil från Pixbo.

Första perioden var riktigt innebandygodis med två spelande lag som metodiskt jobbade sig fram till målchans efter målchans. FBC startade bäst och ägde första 10 minuterna där man hade några riktigt vassa chanser. I slutet av perioden gjorde Karlstad två mål inom loppet av 1 minut där man hade marginalerna med sig. Hemmalaget var definitivt med i matchen och vann skottstatistiken i första med 10-7 men det stod 0-2 på resultattavlan.

I andra perioden straffades hemmalaget oerhört hårt vid varje litet misstag. Karlstad var dödligt effektiva och ökade på sin ledning till 0-3 i åttonde minuten. Lerum fick dock luft under vingarna när premiärspelande Matej Penicka med ett precisionsskott reducerade 1-3 bara sekunder efter 0-3-målet. Men Karlstad var det klart bättre laget i andra perioden och visade att man spelat på högre nivå. Tre snabba kontringsmål kom till efter FBC-misstag och vips var det 1-6 mellan 15.49 och 18.22. Då hade FBC fått chansen att dessförinnan spela powerplay som inte gav några riktigt vassa lägen för reducering. FBC reducerade dock genom Marcus Berntsson 19.06. 7-12 vann Karlstad skottstatistiken med i andra perioden.

Karlstad visade även i tredje perioden att man är storleken större än FBC Lerum och man bevakade sin ledning komfortabelt. Lerum började dock målskyttet och ett litet, litet hopp tändes om ett da capo av matchen i Rydsberg för ett par år sen. Hoppet hölls vid liv men tiden rann iväg och Karlstad ökade på sin målskörd med tre mål till slutresultat 3-9 under matchens sista 5 minuter.

Sammanfattningsvis vann Karlstad klart rättvist och framförallt visade man hur man utnyttjar varje litet misstag och varje chans man får. Lerum får slicka såren och komma igen när man åker för att möte Åby kommande helg.

Positiva signaler fick vi av debuterande Marcus Peil, Matej Penicka och inte minst Joakim Fors.

”De är oerhört effektiva och straffar oss hårt vid varje misstag. När de tar ledningen får vi jaga och då spelar Karlstad smart och stort. Överlag är jag ändå hyfsat nöjd med vår insats”, sa coach Anton Olofsson efter matchen.