Noah inför obesegrade Lillån

421

Imorgon lördag gästar Lillån IBK Lerums Arena i omgång sex av herrarnas Allsvenskan Södra. FBC Lerum kommer med en seger i ryggen efter den viktiga segern borta mot Åby Oilers, men nu väntar en ny tuff match mot Lillån som inlett säsongen starkt.

Noah Johansson har haft en fin säsongsinledning och är med i toppen av poängligan efter fem omgångar, det är inget tvivel dock på att han hellre sätter en lagkamrat i målprotokollet via en go ”macka” än att sätta dit den själv.
– En härlig mack till en lagkamrat alla dagar i veckan, skjuter jag får jag en arg Ludvig Gustafsson efter mig så håller mig till att passa.

Lerum tog senast en viktig seger borta mot Åby vilket var mycket skönt för laget enligt Noah.
– Det var en väldigt viktig seger då det var lite av en måste match för oss, och det var skönt att vi kunde ta 3 poäng tillslut.

Lerum står nu på två segrar, en oavgjord och två förluster efter fem omgångar, en blandad kompott och jämn inledning så här långt resultatmässigt. Noah tycker ändå att FBC står sig riktigt bra i årets upplaga av Allsvenskan.
– Jag tycker vi står upp bra i denna serien även fast vi hade kunnat önska något mer poäng. Jag tycker att spelmässigt är vi bland de bästa laget i serien, men vi behöver vara sätta våra lägen och tajta till det bakåt.

Imorgon lördag så väntar Lillån i Lerums Arena, ett lag som bland annat slagit Lindås och Warberg och är obesegrade på ordinarie tid så här långt.
– Vi vet att det är ett bra lag och ett lag som vill spela innebandy så det kommer bli en väldigt rolig match. Jag tror att om vi ska vinna matchen behöver vi spela som vi gjorde i första perioden mot Åby över sextio minuter, alltså ha stort tålamod med bollen och sätta dit den när lägena kommer.

Ingen publik denna veckan tyvärr, hur mycket saknar ni att spela inför drygt 300-400 Lerumssupportrar?
– Det är så klart tråkigt att få spela inför tomma läktare och man saknar att ha stödet från supportrarna, men jag hoppas att så många som möjligt stöttar oss hemifrån istället.

Publiken får streama matchen istället på www.innebandy.tv/lerum, vem i FBC bör de som följer matchen ha ett extra öga på och hur tror du matchen slutar?
– Jag tycker de bör hålla ett extra öga på Fredrik Bäckman som äntligen är tillbaka från skada och är nog lite extra sugen på att göra någon sjuk tunnel. Jag tror att vi kommer vinna med 10-6 till slut.

Vi önskar Noah och herrarna ett stort lycka till i morgondagens match. Matchen kan ni streama på www.innebandy.tv/lerum