Matějs låneavtal löper ut

403

Matěj Pěnička återvänder till Tjeckien och FBS Bohemians då låneavtalet löper ut. (Read the article in english below)

Matěj hann under sin tid i Sverige med att spela matcherna mot Karlstad och Åby för FBC Lerum och gjorde under dessa matcher 3 mål och var stark bidragande till segern borta mot Åby.

FBC Lerum säger ett stort tack till Matěj för hans insatser i FBC tröjan på plan, men också för hans engagemang att lära ut sina kunskaper till våra ungdomslag som han besökt frekvent. Vi önskar han ett stort lycka till i hans karriär och vem vet, kanske får vi se Matěj i FBC-tröjan någon mer gång i framtiden.

Matěj själv om att han lämnar FBC Lerum
– Jag är verkligen tacksam mot hela klubben, staden och familjen(han bott med). Jag har känt mig som hemma här och jag har träffat fantastiska människor som hjälpte mig med allt jag behövt. Det känns som om jag har varit i Lerum i ett decennium redan. Jag vill rikta ett särskilt tack till Anton Olofsson, han var här för mig och hjälpte mig med allt. Jag är ledsen över att åka hem, det har varit en bra tid här. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka till Lerum en dag och göra ytterligare mål i FBC-tröjan ❤️?

In english
Matěj Pěnička returns to the Czech Republic and FBS Bohemians on thursday when the loan between the clubs expires.

FBC Lerum would like to thank Matěj for his efforts in the FBC-jersey(3 goals in 2 games), but also for his commitment to teaching his knowledge to our youth teams which he visited frequently during his time in FBC Lerum. We wish him great luck in his career and who knows, maybe we will see Matěj in the FBC-jersey again in the future.

Matěj himself about his departure
– I’m really thankful to the whole club, city and family. I’ve felt here like at home. I met amazing people, who helped me with everything which I only can image. I felt in Lerum like I was here for a decade. Special thanks belongs to Anton, because he was here for me and helped me with everything. I’m sad of coming home, but it was very good time here. I hope, I can go back to Lerum someday and score another goals for FBC jersey ❤️?