Olofsson innan halvtid

364
Foto: D-Foto

Det börjar närma sig halvtid i den Södra Allsvenskan. Nu väntar två viktiga matcher inom 7 dagar sedan väntar ytterligare ett uppehåll, denna gång med ett annorlunda högtidsfirande. Innan det tar vi tempen på lagets huvudtränare Anton Olofsson som tar med oss på en djupdykning i sin analys om då, nu och framåt.
– Jag kanske hade hoppats vi skulle vara 2 eller 3 placeringar högre upp, men utgångsläget inför fortsättningen är helt okej, varken mer eller mindre skulle jag påstå.

Om du får summera hösten som övergått till vinter och ett 2020 som snart rundas av med högtidsfirande. Hur har dina upplevelser av de inledande matcherna varit?
– Jag tycker vi har haft en ganska så väntad start rent innebandymässigt med lite ojämna prestationer under matcherna. Topparna är väldigt höga samtidigt som dalarna vart väldigt kostsamma för oss men det känns som det blir stabilare för varje match vilket är positivt. Min känsla är så som jag hoppades den skulle vara att vi blir bättre och bättre vecka för vecka vilket bringar hopp om en väldigt god fortsättning på serien efter jul och förhoppningsvis även de två sista matcherna innan serien vänder. Rent poängmässigt tycker jag vi slarvat bort några poäng för mycket, vi borde haft 5-6 poäng till men dem bortskänkta poängen får vi sätta på oerfarenhets-kontot som vi hoppas kunna rätta till de resterande matcherna istället.

Dina tankar över tabelläget och seriens topp-, mitt- och bottenskikt som sin helhet?
-Jag tycker Karlstad känns starkare än vad jag trodde på förhand, deras andra och tredje formationer har överraskat positivt på mig måste jag säga det jag sätt samtidigt som deras förstafemma är väldigt tunga att möta men det är ju ingen nyhet för någon direkt.

Att det är en jämn serie är ingenting att sticka under stolen med. Men några lag har imponerat mot förhandstipsen.
– Serien är ju otroligt jämn och tabellen är även lite haltande så tycker inte man kan påstå att det finns tre tydliga skit i tabellen. Alla kan slå alla är väldigt tydligt. Lillån och Lagan ligger oväntat högt upp samtidigt som jag kanske hade förväntat mig mer utav Warberg än vad dem visat upp hittills med risk att få äta upp det om en vecka.

Anton fortsätter.
– För våran egen del tycker jag att vi ligger på en ganska väntad placering rent tabellmässig. Jag är helt övertygad om att vi kommer göra en starkare andra halva än första halva av serien och sen får vi se vad det innebär i slutändan.

Det har varit återkommande att de djupa dalarna för oss har varit dyrbara. Hur har du upplevt detta? Hur minimerar vi dessa?
-Jag tycker väl egentligen inte vi haft så superdjupa dalar. Det är väl tredjeperioden hemma mot Åstorp och egentligen hela matchen mot Örebro som jag känner vi vart långt ifrån vår normala nivå. Annars tycker jag väl prestationerna varit helt ok.

Lillån hemma borde vi vunnit sett till prestationen men tyvärr så får vi otroligt tunga psykologiska mål bakåt samtidigt som ineffektiviteten framåt är otroligt hög. Det kändes otroligt surt efteråt och framförallt när man ser slutresultatet, den förlusten tog hårt.

Hur minimerar vi dessa plumpar?
– Problemet som vart är att vi släppt in för många ”juniormål” där vi förlorar dueller och motståndarna kan göra mål på lösa bollar eller att vi tappar boll på fel ställe. Det är sällan motståndarna rullar upp oss utan oftast är målen bakåt självförvållade vilket jag ser mer som mer positivt än negativt. Vi har det i egna händer att rätta till gentemot att det hade vart vårt sätt att spela som fallerat.

Nu väntar matchvecka igen men på glänt finns ännu ett lite längre uppehåll innan vi går in i halvtidsvila. Påverkar det laget positivt eller negativt?
– Det var synd att vi inte fick rida vidare på den sköna känsla efter vändningen mot Lindås men samtidigt har vi fått möjligheten att köra på ganska så hårt i två veckor och slipa på fysiken vilket borde göra oss gott framöver. Vi har även fått tillbaka William Ljungqvist i full träning under uppehållet och det är även det väldigt positivt för oss. Uppehållet är som det är, det är inget vi kan påverka utan det är bara gilla läget och försöka dra så mycket nytta av det som bara möjligt.

Hur ser du på respektive match som väntar?
– Lagan hemma på lördag blir en viktig och tuff sexpoängsmatch, dem har inlett oerhört starkt. Jag inbillar mig att det är ett lag som ska passa oss rätt bra innebandymässigt så som dem spelar, så det borde kunna bli en bra och spännande tillställning.

Warberg borta på måndag blir också lite av en sexpoängsmatch där vi kanske slår ur lite större underläge än vad vi kommer göra mot Lagan. Vi mötte Warberg på försäsongen och även om vi förlorade ganska så rejält så har vi med oss en väldigt god känsla från den matchen då det fanns väldigt mycket positivt. Det kommer vi givetvis ta med oss in i den matchen.

Om du får visionera lite hur FBC tar sig an andra halvan. Hur siar du de utfallet?
– Min känsla är god, vi står oss klart bra i serien och med vårt unga lag så tror jag vi har brantast utvecklingskurva uppåt i hela serien. Jag tror vi kommer ta mer poäng under andra halvan, sen som jag sa tidigare så får vi se vad det innebär i slutändan.

Nästa match för herrlaget är matchen på Lördag hemma mot Lagan IBK. Matchen webbsänds i vanlig ordning på http://innebandy.tv/lerum