William Ljungqvist matchens profil omgång 15

360

Laget sitter i detta nu på bussen upp mot solstaden Karlstad. Senare i eftermiddag är det dags för returmöte mot tabelltvåan Karlstad IBF. Senast de begav sig slutade det i moll och Karlstad kunde efter en böljande första period senare vinna något bekvämt med segersiffrorna 9 mål mot 3. Vi passade på att fånga upp matchens profil #77 William Ljunqvist på bussen.

Förutsättningarna för lagen är annorlunda inför dagens match. Lerum kommer med två matcher innanför västen på det nya året med Karlstad premiärspelar. Det blev ett extra långt uppehåll för dagens hemmalag drabbades av Covid 19 i stora delar av truppen och fått lägga sin verksamhet på paus tills alldeles nyligen.

Dags för match igen. Du har fått vara en del om omstruktureringarna i startfältet inför morgondagens match. Hur är känslan och hur ser du på rollen du fått?
– Jag tycker det är en bra känsla i laget och att vi har en bra träningsvecka i ryggen. Vi kommer med en go känsla till matchen. Det har funnits tid att testat lite nya formationer denna veckan som vi hoppas kommer ge resultat och jag känner mig bekväm i rollen jag fått och hoppas jag kan bidra till att vi plockar med 3p hem.

Vi ställs mot ett Karlstad i bra form resultatmässigt. Hur ser du på dagens motstånd?
– Enligt mig så är dom i nuläget bästa laget i serien och det ska bli riktigt roligt att få möta dom.

Trots stort bollinnehav sist hemma mot Örebro blev det en hedersam förlust på kontot. Vad var din känsla efter den matchen?
– Det känns som om vi inte kom i upp nivå under matchen och dom utnyttjar verkligen våra misstag maximalt.

Hur behöver vi komma in i matchen mot Karlstad för att kunna stå som segrare?
– Vi behöver stämpla in direkt och hålla en hög nivå över 60 minuter. Kan vi få till en liknande prestation som mot Warberg där alla tar sin roll till 110%, då har vi en bra möjlighet att kunna vinna matchen.

Finns det någon i Lerum som du vill höja ett varningens finger för?
– Jag tycker att Victor Johansson varit het under veckan och att han kommer vara en nyckel till vinst mot Karlstad.

Matchen ser ni som vanligt på https://innebandy.tv/lerum med sändningstart 16.50. Matchstart 17.00.