FBC lyckades inte mot Örebro

293
Anton Olofsson fick jobba mot Örebro. Foto: Christoffer Sturesson

Det blev en lång uppförsbacke för FBC Lerum i mötet med Örebro som hade 0-4 efter halva första perioden och det avståndet kunde Lerum aldrig komma ikapp utan det blev 5-8 till slut (1-4, 2-2, 2-2).

FBC Lerum kom till match efter en mycket positiv sista erfarenhet i Lerums Arena då man krossade Nykvarn för två veckor sen. Hur skulle Oscar Johansson frånvaro påverka laget? Det är såklart ett avbräck att lagets bäste back saknas men samtidigt en utmaning för övriga att ta Ogges plats.

Lerum får en giftig kontring precis i matchupptakten som resulterar i stolpskott och istället gör Örebro 0-1 1.15 in i matchen. Sen följer en mardrömsperiod på 10 minuter då Örebro lyckas med allt och får ett självmål som extra krydda och vips står det 0-4 på tavlan. Lerum får det inte att stämma riktigt under hela perioden och blir lite för stereotypa och stillastående. Sveriges mest talangfulle spelare, Victor Johansson, ger dock FBC hopp med 1-4 10.54 in i perioden. Skottstatistiken 5-11 visar rättvist hur chanserna fördelades och Örebro kunde faktiskt lett med ytterligare något mål.

Joel Ekström gör FBCs nästa viktiga mål när Fredrik Bäckman tråcklar in bollen till Joel som vinklar in 2-4 efter 3.17. Tyvärr kontrar Örebro och fyller på avståndet igen med 2-5 efter 11.10. Örebro är riktigt tighta och gör det svårt för Lerum att komma till farligheter. Men när Alexander Aronsson gräver fram bollen till Tim Sandblom sätter han fart och sprätter in 3-5 med ett handledsskott i krysset. Lerum får kämpa sig fram till varje möjlighet denna eftermiddag och Örebro utnyttjar sina chanser väl. Ett målvaktsutkast ger friläge och 3-6 efter 16.34.

FBC Lerum har det mesta bollinnehavet men Örebro har läst på Lerum och leder rättvist när två perioder spelats. FBC försöker och försöker men har inte flytet som vi framförallt såg i Nykvarnsmatchen. Skotten i andra är 8-8.

Det är händelsefattigt i protokollet under hela första halvan av tredje perioden tills Örebro får en av deras många frilägen i matchen. Trots att Viktor Wedlin gör sig stor så hittas den lilla luckan som innebär 3-7. När FBC sen också drar på sig en tvåa är det brant uppförsbacke för de rödklädda. Man lyckas reda ut utvisning utan problem och har ett guldläge direkt när man är fulltaliga men denna dag har man inte marginalerna på sin sida. Lerum tar timeout efter 13 minuter och rumsterar om i laget för att få till den extra energin.

Lerum återfår ett litet hopp när Joel Ekström kopierar Tim Sandbloms tidigare mål och vi har 4-7 efter 15.19. Hoppet falnar tyvärr när man drar på sig en tvåa efter 16.23. Örebro kontrollerar förloppet och med 10 sekunder kvar av powerplayet trycker man in sitt åttonde mål.

Det är definitivt inte FBC Lerums dag men man gör ett sista tappert försök att satsa allt. Det ger reduceringsmål direkt genom Jesper Wallström som därmed gjorde sitt första mål i FBC-tröjan men det blir inte mer denna dag utan Örebro vinner med 5-8.

Lerums bäste spelare för dagen var målvakt Viktor Wedlin som gjorde ett antal giftiga räddningar under matchen.