FBC upp på kvalplats!

359
Foto: Christoffer Sturesson

Efter en förstaperiod som visade ett scenario vi blivit vana vid – dvs FBC utsätter sig för att hamna i uppförsbacke – så var det sen inget snack om saken var trepoängaren skulle hamna. FBC Lerum dominerade stort och vann till sist med 6-11 (3-1, 0-6, 3-4).

Onyx, sist i tabellen och i stort behov av seger och tre poäng, rivstartade med ledningsmål redan efter 12 sekunder. Lerums Tim Sandblom stack emellan och kvitterade i femte minuten men Onyx fick fylla på med två mål till i första perioden och hade 3-1 inför andra.

Efter periodvilan hade FBC fått igång kroppar och hjärnor och satte gasen i botten och efter bara fem minuter hade man både kommit ikapp och dragit ifrån med fyra snabba mål och ledning med 3-5. Två mål av Fredrik Bäckman och ett vardera från Tim Sandblom och Joel Ekström. Det var bara ett lag på plan och FBC lät bara Onyx låna bollen för korta sekvenser. Innan perioden var slut hade nyförvärvet Oskar Härsjö gjort sitt första mål i den röda tröjan, 3-6-målet gjordes efter 13.07, och Bäckman fyllde på med sitt tredje mål i perioden.

I sista perioden blev det jämnare målmässigt när FBC slog av på takten samtidigt som Onyx satsade och chansade och fick in tre mål men Lerum gjorde å andra sidan fyra varav tre av notoriske poänggöraren Joel Ekström som därmed utökade sin ledning i poängligan där han nu stoltserar med 54 poäng.

Det är tydligt att formkurvan hos vårt unga lag pekar stabilt uppåt, man har blivit mer noggranna i försvarsspelet och gör färre misstag och spelar med större självförtroende både offensivt och defensivt.

”Gott att vinna, det är alltid tufft på bortaplan i Allsvenskan så att få med oss tre poäng hem är vi nöjda med. En helt ok insats över 60 minuter!”, tyckte Anton Olofsson efter matchen.

Matchstatistik