FBC Lerum & Anton Olofsson går skilda vägar

1336
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums herrlag har verkligen fått upp farten i årets upplaga av Allsvenskan. Fyra raka segrar under 2021 och man stormar nu mot en kvalplats. Parallellt pågår arbetet inför nästkommande säsong och vi kan nu klargöra att lagets herrtränare inte kommer att fortsätta i föreningens regi. Anton Olofsson har tackat ja till ett tränarjobb i Visby IBK. 

 – Efter uttåget från Allsvenskan 18/19 satte vi upp en treårsplan med ett antal resultatmässiga och spelmässiga mål. Vi har hittills tickat för alla mål och är på rätt väg att också nå de kommande, säger Magnus ’Jojo’ Johansson, Sportchef herr. 

I detta har Anton varit högst delaktig. Med sitt driv har Anton varit ansiktet utåt för FBC Lerums herrlag och hjälpt att skärpa träningskulturen och professionalismen på verksamheten. Under sin första säsong som tränare tog herrlaget 21 raka segrar och vann division 1 i suverän stil. I år ligger laget femma med klart häng på kvalplats till SSL.  

 – Jag är väldigt glad och tacksam för att jag fått vara med och bärga klubbens första SM-guld och även påbörja klubbens avancemang genom seriesystemet. Det känns såklart vemodigt att lämna över stafettpinnen efter denna säsongen men samtidigt är jag otroligt stolt och glad över vad vi åstadkommit tillsammans hittills och FBC kommer alltid ligga mig otroligt varmt om hjärtat, men i det skede jag befinner mig i livet just nu så känner jag att det är rätt beslut för mig personligen att anta en ny utmaning och arbeta med innebandy på heltid, säger Anton Olofsson. 

Samarbetet löper ut efter avslutad säsong, Anton igen: 

 – Än är inte sista raden skriven. Innan jag lämnar ska vi se till att slutföra denna säsongen på bästa vis och ta FBC till SSL-kval för första gången någonsin och väl där kan allt hända. Jag är helt övertygad om att klubben kommer fortsätta på den inslagna vägen in i framtiden också. Tack för nu och på återseende.

Nu fortsätter arbetet i att tillsätta rätt organisation rustad för framtiden och högre nivåer. 

 – Vi har ett koncept vi tror på och vill säkerställa att vi hittar rätt individer som brinner för innebandy och matchar i vårt team. Vi har lyft seriositeten och skärpt träningskulturen. Samtidigt har vi växt in i rollen som Allsvenskt lag. Sedan 7-8 omgångar har vi börjat se hur det ger resultat, meddelar Jojo.