Poängkungen Joel Ekström skriver nytt kontrakt

780

Tidigare under dagen kunde vi meddela att två av klubbens lovande spelare, Joel Ekström och Noah Johansson valt att signera nya avtal inför fortsättningen. Ett besked som ekar tungt runtom i Innebandysverige när duon stannar.

En av huvudpersonerna i fråga, Joel Ekström har varit klubben trogen hela sin innebandykarriär. Trots locktoner från olika klubbar i SSL så fortsätter han alltså sin sejour i den röda tröjan.
– Ja men precis, jag känner att de vi byggt upp i Lerum är jag inte redo att lämna än. Jag är inte färdig i Lerum och haft som dröm länge att spela i SSL, men det vill jag i första hand göra med Lerum, därför skrev jag på för jag tror starkt på att Lerum har något riktigt bra på gång, säger Ekström.

Ekström har redan under den här säsongen fått bekanta sig med SSL-miljön då han haft en dubbellicens med Mullsjö och har regelbundet tränat med klubben för att få känna på tempot.
– Det har vart jättenyttigt såklart att få komma in i högt tempo och allt sånt, så jag är jättetacksam för den chansen.

Säsongen 18/19 åkte Lerum ur Allsvenskan och redan då noterades Joel för 16 poäng i sin debutsäsong. Han har därefter varit med och spelat upp laget ur division 1 och nu högst delaktig i att man slåss om kvalplatser – en häftig resa som han bara ser fortsatt positivt på.
– Detta är en resa som jag tror och hoppas slutar i SSL inom någon säsong, vi har mycket som talar för att det är fullt möjligt.

44 poäng i fjol i division 1 imponerande, men de hittills 57 gjorda i Allsvenskan är ett brutalt facit där det trots allt återstår fem matcher. Har han jobbat med något specifikt för att nå dessa siffror?
– Nej inte egentligen mer än att jag fått mycket tips från våran andrecoach ”Ludde” om vart jag skall skjuta bollarna och målvakternas svagheter.

Inför säsongen så tippades laget i bottenskiktet av Innebandymagazinet bland annat, men med fem matcher kvar att spela är det ett helt annat scenario där man parkerar på en femteplats och har en poäng upp till Lindås på fjärde. Ett Lindås som är ett av lagen kvar att möta. En sportslig framgång som Joel förklarar på följande sätt.
– Att vi kan styra tempot i dem flesta matcherna, vi vet att våran prestation är alltid det som speglar resultatet, det spelar ingen roll hur bra motståndarna är, gör vi vårt vinner vi. Tycker även att hela laget har visat bra bidragande och alla har accepterat sin roll.

Om du ser från dig själv – vad vill du jobba med framöver för att ta nästa kliv?
– Mitt beslutsfattande, att hela tiden ta snabba och ”bra” beslut, men även att kunna ge mig själv och medspelare mycket tid.