Nytt avtal med spelgeniet Noah Johansson

735

Tidigare idag blev det officiellt att Noah Johansson och Joel Ekström förlänger sina avtal med FBC Lerum. Två lovande spelare som spås en lysande framtid i mångas ögon.

Att det funnits intresse utifrån efter årets succéartade säsong som även innehåller U19-samlingar är ingen hemlighet. Men valet föll alltså på moderklubben för Noah Johansson.
– Jag valde att stanna då vi har något stort på gång här i Lerum och en dröm är att spela i SSL med Lerum vilket jag verkligen tror att vi kan uppnå, säger Johansson.

Johansson återvände till Lerum inför säsongen 18/19 efter en tvåårssejour i Partille. En säsong som innehöll A-lagsspel samt ett USM-guld. Även om man ramlade ur allsvenskan då, så var man snabbt tillbaka och Johansson ser fortsatt positivt på det som kommer.
– Förutsättningarna finns och jag tror vi kan nå SSL och sen efter de ska vi sikta ännu högre.

Efter fjolårets succéartade säsong i division 1 så trodde nog många att det skulle bli tuffare i år – dock har man häng på en kvalplats nu och Noah ser varför man haft en positiv utveckling.
– Jag tycker att vi innebandymässigt har varit ett topplag hela säsongen, men vi gjorde för mycket enkla misstag i början av säsongen vilket vi har slipat bort mer och mer.

Förstafemman har haft snarlikt utseende hela säsongen i princip. Noah tillsammans med Joel Ekström offensivt och allt som oftast Oscar Johansson och Joakim Fors bakom om inte skador eller dylikt ställt till det. På vänstersidan har man haft både Matej Penicka och Jesper Wallström, men det sista har Fredrik Bäckman blivit det naturliga valet vilket gett utdelning. – Alla i femman tänker innebandy på ungefär samma sätt vilket gör att vi hittar varandra på planen samtidigt som vi alla har olika egenskaper som behövs för att komplettera varandra.

För den uppmärksamme kan man se att Noahs målfacit har ökat rejält den här säsongen, där han annars tidigare varit känd för att snarare göra en hel del assist. Hittills har det blivit 23 mål och 19 assist.
– Jag har inte jobbat med något speciellt egentligen, har väll bara börjat tänka ibland på att man faktist kan skjuta också vilket jag aldrig gjort förut. Sen har ju även ”ponta” lämnat, vilket gjort att det fanns lite plats på bortre stolpen i år.

Vart ser du dig själv och Lerum inom 3-4 år?
– Svårt att säga, men drömmen är ju att spela i Lerum som etablerat sig i SSL för att sedan kunna börja kriga för ett SM-guld.