KUNGEN AV MÅLGESTER FÖRLÄNGER!

514

Efter tisdagens positiva besked där både Noah Johansson och Joel Ekström signade nya kontrakt så kommer nästa förlängning.

Rightfattade Fredrik Bäckman väljer att skriva på nytt avtal. Bäckman som nu är inne på sin sjätte säsong i klubben och har hunnit spela i allsvenskan tre gånger om med Lerum, skriver alltså nytt avtal.
– Storvreta och Falun ligger tyvärr lite långt bort för farsan att komma på hemmamatcherna. Han har ju ofta med sig matlådor från mamma och dom är jag inte redo att ge upp ännu. Nej men signar i princip pga samma anledning som Noah och Joel. Denna satsning vill jag inte missa med Lerum, säger Bäckman.

Trots en tidig skada, så går Bäckman på nytt går mot en fin poängmässig säsong efter sina 65 poäng i division 1 förra året. Succén har inte undgått någon och locktoner från SSL har funnits.
– Finns väldigt mycket som lockar med det. Sen jag börja med innebandy så har målet varit att spela i SSL någon dag. Chansen är verkligen inte förbi, men nu finns den chansen förhoppningsvis med Lerum istället.

Bäckman är trots sin relativt unga ålder (26), en av de äldre och mest rutinerade spelarna i det här ungdomliga gänget, en speciell situation.
– Dom få gångerna jag får vara den lite äldre så tycker jag det är kul. Sen är jag väl ganska bra på att inte verka 26 år gammal ibland. Låter Alex och Roos axla den vuxna rollen lite mer kan man säga.

Med fem matcher kvar att spela har man häng på en kvalplats, en rimlig placering enligt Bäckman.
– Tänkte före säsongen att vi borde lösa en plats i mitten. Men under säsongens gång så har det bara känts bättre och bättre, så tycker vi är där vi ska vara helt klart.

Bäckman har på sina 13 spelade matcher noterats för 35 poäng, ett snitt som gör att han landar närmare 50 poäng om han håller i formen.
– Får ändå säga att den är godkänd än så länge. Men är ju aldrig nöjd och tycker jag har gjort någon plattmatch för mycket. Sen var det otroligt tråkigt att missa första fem matcherna p.g.a skadan där i början. Gäller att avsluta på bästa möjliga sätt nu bara.

Vart tror du Lerumsresan slutar?
– Likt Jonas Gardell så hoppas, tror och vill jag att den slutar i SSL inom en snar framtid. Att Noah och Joel signa nytt är oerhört viktigt och tycker det är underbart att dom vill satsa vidare på Lerum tillsammans med oss andra!

Bygget för nästa säsong går vidare för herrlaget liksom kampen om en playoff-plats i årets Allsvenska. Nästa match för herrarna blir borta mot Åstorp/Kvidinge lördag 27 februari kl 14.00.

De avslutande matcherna ses på www.innebandy.tv/lerum