Lina blickar tillbaka på en utvecklande säsong

206
Foto: Daniel Lundgren(D-foto)

Nästa spelare född 2004 att flyttas upp till årets säsong var centern Lina Engström. En spelare som precis som Linn gått hela vägen från Bagheera, igenom barn/ungdomssektionerna och har till slut tagit sig hela vägen upp till a-laget.

Hur var känslan när du inför förra säsongen fick skriva ditt första a-lagskontrakt som förstaårssenior?
– Jag har många mål inom innebandyn och ett av dem är detta, så att då bli en del av A-laget är väldigt kul. Jag har lagt och lägger ner mycket tid på att utvecklas och ta mig framåt inom innebandyn och då att få denna chans betyder mycket. Från att ha varit så långt borta från ett mål och att nu uppleva den. Att kunna representera laget och stå bakom det är en sorts stolthet.

Att ta klivet från juniorinnebandy rakt in i FBC Lerums representationslag är ett stort steg. Hur har ni upplevt nivåskillnaden mellan junior- och seniornivå?
– Skillnaderna är stora och det kände jag redan på provträningarna. Nivån är högre och ett större ansvar förväntas och det tycker jag om. Farten är snabbare, besluten är kvickare och alla står på samma sida och vet vart vi ska någonstans, och jag älskar det!

Även om säsongen tyvärr blev kort så har damlaget hunnit med många träningsmatcher, cupspel och fyra serieomgångar. Vad minns du starkast från årets säsong?
– I stort sätt har jag starka minnen från mycket och det är svårt att välja, men om jag ska välja är det från Björnslaget och första seriematchen mot Partille. Björnslaget, där vi spelade ihop oss och levererade fin innebandy och seriepremiären var en mäktig första match att spela trots förlusten.

I förra veckan kom tyvärr beskedet om en inställd säsong. Vad kan ni ta med er från det ni han genomföra och all träning ni genomfört under tiden ni inte har fått spela matcher?
– Att påminna oss själva som lag om hur mycket tid vi lägger ner och vad våra mål är kommer driva oss framåt och nivån kommer bli ännu högre. Vi ska ha med matcherna vi spelat i bakhuvudet som visar att vi har stor potential att ta oss till kval. Denna säsongen har varit tuff för många, men vi har tacklat den bra, växt som lag och byggt på våra svagheter. Bara vi tror på oss själva, påminner oss själva om vart vi ska och fortsätter att ge allt kommer vi gå långt.

Om du skall summera din första säsong med A-laget. Vilka egenskaper har ni utvecklat och hur har ni trivts i gruppen?
– Jag är en spelare som är självkritisk av mig så att se utveckling på mig själv kan vara svårt, men när jag ser på egenskaper jag utvecklat är det att jag känner mig tryggare med boll och vågar utmana motståndare mer. Jag har blivit lite mer mognare i spelet. Jag trivs även väldigt bra i gruppen. Vi är ett lag med stark vilja med olika styrkor som gör att vi kompletterar varandra. Däremot tror jag att alla lag upplever svagheter då och då, speciellt under denna tid. Men ett lag som vi både stärks och klarar det tillsammans, genom att vi träffas och gör aktiviteter utanför.

Förutom steget till a-laget så har du också påbörjat dina gymnasiestudier där du läser Lerums Gymnasiums NIU-inriktning för innebandy. Hur har den första tiden varit?
– Ettan på NIU har varit väldigt kul och lärorikt. Ett beslut som jag uppskattar att jag tog. Träningsnivå ökade snabbt och det var svårt att hitta en balans, men det är en av de saker man lär sig till slut. Själv vart jag skadad under en period, men möjligheten att bygga på mig själv fanns där. Man har lärt sig att ta ansvar och att driva utvecklingen framåt. Det jag mest fokuserar på just nu är att fortsätta utveckla spelet med boll och snabbt ta rätt beslut i svåra situationer, samtidigt som jag vässar på skott tekniken i fart.

Du tog även en plats i sluttruppen för distriktslaget, hur har resan dit varit med alla uttagningar och extra träningar?
– Distriktet är stort med många talangfulla spelare, så nervöst var det. Det var stort i sig att bli uttagen till sådana samlingar. Det är som sagt många spelare med mycket talang, så det var en rolig upplevelse att få spela med andra spelare från olika klubbar. Det var hård konkurrens, så jag fick gå in med mindset att ge 110% och visa vad man går för och sedan se hur långt det skulle gå. Att få en sådan chans betyder väldigt mycket, det är ett av de målen jag har inom innebandyn. Däremot kom pandemin, men om man lägger ner hårt arbete, krigar om platserna igen och är kvar i sluttruppen, så förhoppningsvis får vi spela om ett distrikt SM guld i höst.