”Danne” fortsätter med damerna

273
Foto: Martin Wallén

Material och sjukvårdsansvarige Daniel Axell har valt att fortsätta bidra till satsningen mot allsvenskan tillsammans med damlaget.

”Danne” tog sitt första ledaruppdrag 1993 i Gråbo IBF och han har alltid präglats av noggrannhet, hjälpsamhet och lojalitet. Danne strävar alltid efter förbättringar och snappar upp nya lösningar och utvecklar verksamheten.

Sportchef Mattias Flodén:
– Dannes uppdrag är helt avgörande för att vår satsning skall kunna fortsätta. Att han alltid är proffsig och utför sitt arbete med stolthet gör honom till en mycket uppskattad ledare. Danne bryr sig, ställer upp och hjälper till med saker utöver.

Du var tydlig med att en fortsättning var en självklarhet, du känner dig inte färdig ännu och du vill skriva historia med damlaget. Hur ser ditt drömscenario ut i april/maj 2022?
– Drömscenariot hade varit att vi står där som vinnare av serien och har vunnit kvalet. Då lär det komma en tår eller två.

Du har sett, upplevt och på nära håll följt många damspelare i FBC Lerum. Om du skulle ta ut en drömuppställning utav spelare du haft i FBC dam och som inte längre spelar i damlaget, hur ser en sådan uppställning ut?
– Oj svår fråga men min högerforward är given. Därefter är det svårt att placera ut för det finns många bra spelare att välja mellan som jag haft. Målvakt: Emelie Andersson
Backar: Stina Janson och Sara Grafström
Center: Moa Svan
Forwards: Sofia Brydolf och Sandra Hawerman

Av en rad olika anledningar har damlagets utvecklingskurva och resultat stadigt pekat uppåt senaste två säsongerna. Vad är enligt dig utmärkande för verksamheten och laget vi har idag?
– Vi har en grupp som vill träna och lägga ner den tiden som krävs för att man ska nå målen. Vi tränar på ett helt annat sätt där vi tränar på delar som tidigare har varit våra svagheter. Vi spelar en roligare innebandy som kräver att vi behöver träna så som vi gör och vi har en grupp som vill upp i seriesystemet. Det märks också att tjejerna har roligt och trivs, det är viktigt när man tränar och skall vinna matcher.

Vi är inne i början av mars och efter beskedet från Svenska innebandyförbundet i fredags så har planeringen för nästa säsong påbörjats. Det finns även ett förslag från Västsvenska om en sommarserie. Hur lägger du upp ditt arbete och vad behöver vara klart inom den närmsta framtiden?
– När våren börjar så börjar mina förberedelser inför nästa säsong och nu blir det ju speciellt när troligtvis blir en sommarserie. Materialet ska vara klart så jag hinner få hem grejer, vi kommer ju spetsa till våran trupp så innebär att deras materialet ska finnas på plats. Oftast så börjar jag med att förbereda våra leverantörer och bestämmer när jag behöver ha vissa saker och boka tider på tryckeriet i tid så man har ett fönster där man vet att då trycks samtliga kläder samt klubbor och skor ska vara på plats. Så det läggs ner en del extra tid under våren/sommaren.