Nyckelspelare förlänger med damlaget

282

Det blev en tråkig säsong för föreningens damlag som inte fick chansen att spela om en plats till Allsvenskan efter att säsongen avslutades och serierna frös(inga upp och nedflyttningar). Laget håller dock redan nu på att förbereda sig inför nästa säsong och även sportchef Mattias Flodén jobbar hårt med nästa års truppbygget. Glädjande är att två nyckelspelare redan nu har valt att förlänga sina kontrakt med sin moderklubb i Annie Dristig och Laura Ekman.

Annie Dristig om varför hon väljer att fortsätta satsningen med damlaget.
– Jag vill fortsätta i FBC för att jag vill vara en del av vårt grymma lag och den resan som vi har startat. Vi har utökat truppen med väldigt duktiga spelare underifrån och skapat ett bredare och starkare lag. Jag tror stenhårt på det här laget och jag vill helt enkelt vara med och bidra när vi tillsammans tar oss till allsvenskan!

Laura Ekman om varför hon väljer Lerum även framöver.
– Jag tycker om klubben extremt mycket och jag trivs väldigt bra med laget. Jag tycker det är ett bra lag för mig att utvecklas i personligen och resan vi har påbörjat är jättespännande. Jag vill vara med och och lyfta laget till Allsvenskan!

Längre intervjuer med Annie Dristig kommer senare ikväll och imorgon kan ni läsa en intervju med Laura Ekman.

Damlaget spelar i division 1 Västsvenska och slutade säsongen 2019/2020 på en fjärdeplats i serien, men var fram till att årets säsong avbröts i allra högsta grad med i kampen om en kvalplats till Allsvenskan. Nästa år blir vårt damlag fortsatt spännande att följa i sitt mål om att nå Allsvenskan!