Matchens profil omgång 22 Viktor Wedlin

295

Då var den här. Sista omgången av årets grundserie och vilken avslutning vi har att vänta. I den sista självande omgången så ställs Lerum mot Lagan som båda spelar för att ta sig till SSL-kval. Vi har tidigare hört Anton Olofsson under veckan som siade om att det var exakt ett sådant här läge man ville ha satt sig i att kunna avgöra i sista omgången borta i Ljungby.

Matchens profil är ingen annan än kulturbäraren Viktor Wedlin som är den mest rutinerade spelaren i dagens FBC. Idag finns möjligheten åter att sätta pennan i bläcket. Vi passade på att ställa några frågor till Viktor.

Du har tidigare varit med och skrivit historia med FBC Lerum och idag finns en ny möjlighet att göra det. Hur är känslan?
– Efter en ganska lång karriär i den röda tröjan så har man ju varit med om en del milstolpar för klubben såklart och man blir ju inte trött på att ta fler så att säga. Men att spela ett SSL-kval hade ju varit det absolut största hittills för Lerum så den hade smakat lite extra!

Brukar du förbereda dig på något speciellt sätt när saker och ting ska knytas ihop?
– Nej det skulle jag inte säga. Det är de gamla vanliga rutinerna som lyser igenom. Sen är det givetvis en speciell känsla inför en sådan här viktig match och den gäller det att kannalisera till ren och skär fokus.

Dagens motståndare Lagan är just laget vi kamperar mot om den sista kvalplatsen. Hur skulle du beskriva motståndet?
– Det är ett otroligt snålt lag som inte bjuder på mycket. De har varit starka över hela säsongen utan några riktigt dåliga prestationer samtidigt som de tagit poäng i rätt matcher. . Sen tror jag ändå det är ett lag som passar oss ganska väl sålänge vi sätter försvarsspelet och vinner grundplåten.

Vad behöver Lerum göra för att förlänga säsongen?
– Allt det klyschiga vi pratat om ända sen säsongen starta, genom att vinna grundplåten, vara äckligt effektiva i avsluten och spela med eld i bröstet och is i skallarna.

Vem bör man hålla ett extra öga på hos de rödklädda?
– Jag skulle vilja säga hela den röda maskinen för denna matchen men måste jag välja ut en kugge i maskineriet så tror jag Joel Ekström kommer sätta sin unika prägel på denna viktiga match.

Matchen den ser ni som vanligt på https://innebandy.tv/lerum. Matchen tekas igång 17.00 med sändningsstart 16.50.