Ludwig Bengtsson & FBC Lerum går skilda vägar

870

Det är nu klart att herrlagets assisterande tränare Ludwig Bengtsson kommer efter den här säsongen att lämna FBC Lerum för att istället fortsätta med ett nytt uppdrag på annan ort. FBC Lerum vill rikta ett stort tack till Ludwig och önska honom ett stort lycka till i fortsättningen.

Bengtsson som anslöt under hösten 2019 när Lerum stod inför spel i division 1, där han tillsammans med Anton Olofsson och Viktor ”Långe” Eriksson bildade tränarstaben. Bengtsson med meriter från klubbar som Warberg, Tvååker och Träslövsläge.
– Jag stod ju som hastigast utan uppdrag ganska nära inpå säsongen då Träslövsläge behövde dra sig ur Division 1. Anton var ganska snabb med att ställa frågan rakt ut på Twitter vill jag minnas. Vi fick känna på varandra och det blev en perfect match får man väl säga med facit i hand. Vi bildade en stark trio med olika kompetenser och jag kände redan från dag ett att mitt ledarskap växte och utvecklades.

Redan första säsongen så fick han tillsammans med laget, staben och föreningen uppleva en serieseger när man efter en inledande förlust mot Skoghall, sedan tog 21 raka segrar.
– Ja vad ska man säga. Det var verkligen inte vad jag trodde på förhand. Är det något jag tar med mig från Lerum så är det optimismen och framåtandan som laget gett mig. Jag tror jag kände efter Skoghalls-matchen att de var nog ungefär det jag väntat mig. Men sen slog vi våra belackare på fingrarna gång efter annan och efter tjugoen gånger så var det längre ingen slump. En unik säsong på många sätt och vis men strävan att bli bättre vecka in och vecka ut var verkligen framgångsfaktorn tillsammans med en stark grupp.

När pandemin slog till blev det till sist klart att seriesegern innebar uppflyttning, ett besked många kanske inte vågades hoppa på, men som blev utfallet.
– Jag hann aldrig bli orolig oavsett om vi hade fått tävla om det eller att förbundet skulle ta ett beslut i frågan. Rättvist och korrekt.

Inför årets säsong var man alltså nykomlingar i Allsvenskan och i en helt ny sits sett till förutsättningarna, förväntningar och förberedelser.
– Äntligen. Elitidrott på riktigt som varit ett av mina mål i min tränarkarriär. Förutsättningarna var mycket goda och förväntningarna var höga precis som det ska vara. Jag tycker att träningslägret i Helsingborg blev vägskälet där vi faktiskt bestämde oss för vilken riktning vi vill ta med föreningen och laget.

Till sist blev det en hedrande femteplats där man föll i sista avgörande matchen mot Lagan. En match med sur eftersmak, men hur ser man nu på serien i efterhand egentligen?
– Vi gör en helt okej höst som sig bör som nykomling. Vår utvecklingskurva var som utlovat av min kollega den brantaste hos alla lagen i serien och med de kom också resultaten på våren. Man vill alltid spela om det så långt som det bara går, det är klart att vi inte ville missa ett kval på de ökända marginalerna. Där och då var besvikelsen översköljande men i efterhand så träffade vi rätt på allting som vi kommit överens om inför säsongen. Resan som vi gjort med den här gruppen dessa två år har varit så himla givande på så många sätt och vis. Och den kommer att fortsätta.

Bengtsson har varit oerhört uppskattad med sin kommunikativa kunskap, sin förmåga att bygga och se en grupp och sätta en tydlighet i det man gör. Vad känner han själv att han utvecklat?
– Fått möjligheten att göra det jag är bra på. Jag har fått stort förtroende från alla i organisationen i väldigt många olika moment. Framförallt har jag under de två säsonger som jag fått spendera i Lerum kunnat definiera mitt ledarskap. Många polletter har trillat ned under dessa två säsonger och det är något jag är väldigt tacksam över.

Vad tror du om FBC Lerums fortsättning framöver?
– Framtiden är ljus för FBC Lerum. Bibehåller man riktningen i organisationen så är jag inte ett dugg tveksam till att man kommer fortsätta stärka sin ställning i innebandysverige. Man kommer själva kunna styra i hur långt man vill nå och det är något man ska ta vara på.

Bengtsson vill avsluta med
– Att tacka alla människor som gjort det möjligt för oss att göra det vi är bra på. På det personliga planet vill jag tacka för allt förtroende och stöd jag känt från alla i föreningen. Jag vill lyfta några personer som jag spenderat mycket tid ihop med och skicka ut ett extra stort tack: Anton Olofsson, Victor Eriksson, Magnus Johansson, Andreas Ljungqvist, Pontus Larsson, Andreas Franzén, Christoffer Sturesson, Rasmus Larsson, Martin Norberg, Mikael Bäckdal och självklart laget. Jag är så tacksam över min tid i Lerum och till alla er som gjort tiden här till den bästa jag upplevt i sporten jag älskar. Återigen tack!