Ricard Carlsson ny huvudtränare i FBC Lerum

1164

Efter att det stått klart att både Anton Olofsson och Ludwig Bengtsson lämnar Lerum så har det pågått ett arbete för att hitta en ersättare. Vi kan nu glatt presentera den första pusselbiten, nämligen Ricard Carlsson som senast kommer från IBK Lindås och blir ett av namnen i ledarstaben.

Välkommen till FBC Lerum! Vem är Ricard?

– Ja du, är en ”go å glad” Göteborgare som nu hunnit bli 38 år och jobbar på dagarna som begravningsentreprenör. Innebandymässigt började jag spela i Backadalen, men efter det året så hade jag hela min ”innebandykarriär” i Robertshöjd (som idag är IBK Göteborg) där fick jag uppleva allt från en SM-final i USM och spela ett år i Elitserien (Nuvarande SSL). När jag flyttade hem till Sverige igen 2015 efter att ha jobbat utomlands så tog jag upp mitt innebandyintresse genom att bli tränare istället då min kropp inte längre klara av att spela. Första året hjälpte jag Sisjön att kvala upp till division 1 och efter det så har jag varit i Lindås i fyra år där jag bland annat haft huvudansvar för både A-laget och JAS-laget.

Vad fick dig att till sist ta beslutet att hoppa på FBC Lerum?
– Tycker Lerum har nått intressant på gång. Ett väldigt ungt och hungrigt lag som vill upp i seriesystemet. När jag fick frågan så kände jag väl direkt att det skulle kunna vara ett väldigt intressant och utmanande jobb att ta. Sen kände jag väl att ett miljöombyte också kan vara bra även om jag trivts väldigt bra i Lindås.

Ricard har alltså både på junior och seniornivå stött på Lerum i flertalet olika sammanhang, nu senast två gånger under säsongen i Allsvenskan.
– Ja som du säger så känner jag till laget Lerum ganska bra redan. Kul att se alla juniorer tagit såna steg och nu tagit alla möjliga viktiga roller i seniorlaget. Klubben kan jag inte lika mycket om, men har hittills bara hört bra saker och hoppas kunna hjälpa till att stärka det ännu mer.

Laget missade ju kval med minsta möjliga marginal. Vad vill du tillföra för att ta nästa kliv?
– Med tanke på medelåldern i truppen så behöver jag ju först och främst fortsätta utveckla alla spelare där många borde ha en stor procent kvar. Sen har jag lärt känna alla lag de senaste åren i Allsvenskan så kommer kunna hjälpa till med både rutin och kunskap med hur vi ska få övertag på våra motståndare. Vi kommer också jobba på att blir mer mångsidiga så det blir extra svårt att möta oss.

Truppbygget är i full gång och flertalet nyckelpjäser har signats upp för förlängningar vilket ser positivt ut för framtiden. Det finns därmed en bra grund att bygga på.
– Skall sätta mig in i det lite mer det närmaste, men finns ju helt klart en bra grund att stå på. Tappar bland annat Oscar till Helsingborg så där hade väl det varit bra att kunna fylla på i backlinjen. Annars är det väl ett par till som skulle kunna komma in för att ge ytterligare spets.

Då både Warberg och Karlstad missade kvalet och Höllviken och Fagerhult ansluter från SSL så ser den södra Allsvenskan ut att bli oerhört tuff nästa säsong.
– Södra Allsvenskan ser sjukt intressant ut minst sagt! Blir riktigt kul att få möta så många bra lag! Kommer bli toppmatcher nästan varje vecka. Är man inte på tårna hela säsongen så blir det sjukt svårt att nå en kvalplats och till och med kanske hålla sig borta från nedflyttnings fajten.

Sportchef Magnus Johansson:
– Vi är glada att vi lyckats göra klart med Ricard som den första pusselbiten. Ricard passar väl in på den profilen vi eftersökt och har fin erfarenhet att jobba med yngre spelare bland annat, som passar perfekt sett till vår trupp. Han är rätt person att fortsätta driva vår satsning framåt kommande säsong.