Ny tränarduo för HJ-JAS

497

För ett par veckor sedan kom beskedet att JAS avslutades och att det för andra året i rad inte blev något avgörande på en Innebandyfest där lagen skulle tävla om guldet.

Arbetet med trupp och stab har därefter fortgått och vi kan nu presentera den ”nygamla” ledarstaben för killarnas JAS-lag kommande säsong. Det är Andreas Franzén som kommer vara huvudansvarig, där Joel Ekström kliver in i en assisterande roll och där Magnus Lakander kommer finnas kvar i den oerhört viktiga rollen som lagledare och fixare runtom. En stark trio som förhoppningsvis kan leda laget till nya framgångar.

”Frazze” är sedan tidigare ett välbekant ansikte i föreningen och på juniorsidan sedan många år tillbaka och fanns med i staben redan förra året i både JAS och division 2, men kommer nu alltså bli huvudansvarig i JAS-laget.
– Först och främst är det otroligt ärofyllt att få fortsatt förtroende i föreningen man tillhört nästan hela livet. Lerum har något på gång och sen man startade akademin har de talangfulla kullarna som kommer in varje år fått blomma ut ännu mer, ett otroligt viktigt jobb som gör att Lerum varje år är att räkna med i dessa sammanhang. Är väldigt kul att nu få fortsätta jobba med killarna man haft sedan ett par år tillbaka och ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, vi går för guldet!

Den tunga och tongivande 02-kullen lämnar nu alltså juniorspelet helt där flera har tagit klivit hela vägen upp till A-laget och har betydande roller och vi kommer få se andra spelare ta större roller och kliv.
– Våra talangfulla 03 och 04:or har haft en ständigt uppåtgående utvecklingskurva och har fått sporras mot våra duktiga 01-02 de senaste säsongerna och är nu mer än redo att ta över taktpinnen. Vi kommer fortsätta leverera en underhållande innebandy där vi kontrollerar matcherna och följer den röda tråden vi har satt upp på herrsidan.

Bakom sig har man två potentiella guldchanser som blivit bortspolade och nu när killar födda 2003 är äldst så finns det mycket att ta igen såklart.
– Jag tror att hela gruppen inklusive mig själv känner sig lite tom efter att våra framgångar i JAS och USM inte fick avgöras på planen förra året och året dessförinnan, så jag är i alla fall otroligt sugen på nästkommande säsong.

Vad vill du främst sätta prägel på det första när ni går in i hall?
– Vinnarkultur, där vi som lag ställer krav på varandra för att ständigt utvecklas. Varje år försvinner spelare och nya kommer in, är ju så det funkar i jas, så att sätta den mentala inställning och vad vi förväntas få ut av varandra är en viktig del att få med alla på till en början. Rent spelmässigt kommer vi fortsätta slipa på detaljer, killarna är redan hyfsat skolade, så någonting omtumlande nytt blir det inte för dom, utan snarare att förbättra och ta nästa kliv.

Vid sin sida kommer han alltså ha Joel Ekström, en kille som gått hela vägen genom Lerums led och som ”Frazze” själv tränat.
– Det ska bli roligt att få jobba ihop med Joel nästa säsong. Kommer vara extremt nyttigt, där Joels erfarenheter av stora matcher (sm-guld, cupfinaler, allsvenskan) samt enorma spelförståelse kommer höja nivån på träningar. Ihop med min erfarenhet av de stora matcher vid sidan av som tränare tror jag det blir en klockren kombo!

Joel har alltså gjort sina sista juniormatcher, men har skrivit ett nytt kontrakt och kommer finnas kvar i A-laget efter hans succéartade säsong förra året. Joel som redan under förra säsongen fanns med i staben när 03:erna hade sitt USM-år.
– Det ska bli en rolig utmaning, jag och Frazze har pratat mycket och nu när det kom på tal med tränare för nästkommande JAS-år nappade jag direkt! Både jag och Frasse pratar dagligen och jag tror att vi kommer kunna kombinera våra kunskaper tillsammans väldigt bra.

Joel har själv gått miste om sina två sista potentiella chanser på guld i JAS och får istället rikta in sig på att ta ett från sidan.
– Jättetufft såklart, vi känner oss halvt rånade på SM-guld, vi har tränat stenhårt i två år och sätt fram emot att få slåss om SM-guld igen!

Vad hoppas du kunna bidra med sett till dina kunskaper som spelare?
– Jag vill bidra med mina lösningar som jag själv brukar tänka på när jag spelar. Samt att kunna bygga upp en spelgrund som jag tror kommer kunna funka för att vinna SM-guld!

Sportchef Magnus Johansson:
– Det känns skönt att få klart en stark lösning. ”Frazze” som numera är välbekant och som med sitt framgångsrika sätt att jobba med juniorerna blir en stark punkt. Joel med sin erfarenheten som spelare har säkerligen mycket input och idéer från ett annat perspektiv som kan gynna de yngre killarna. Inte att förglömma Lakanders jobb att ge de andra bästa förutsättningarna och få allt att gå runt. Mycket viktigt!