Nästa egna talang till damlaget!

423

Ungdomssektionen och i synnerhet ledarna för F05 triumferar återigen när den tredje i raden av egna produkten på kort tid tar klivet upp till A-laget.

Backen Andrea Carlsson, född 2005, har efter en period av provträningar skrivit ett tvåårsavtal och är redo för en ny utmaning. Hur är känslan?

– Känslan är helt underbar och det ska bli jättekul då detta alltid har varit en dröm enda sen jag var liten.

Du har provtränat med laget under eftersäsongen och deltagit på innebandypass, intervaller och Camillas omtalade och uppskattade styrkepass. Hur har upplägget varit och vilka skillnader har du märkt av så här långt?
– Jag tycker att upplägget har varit bra då laget kombinerar både innebandy och fyspass, vilket är behövligt. Störst skillnad jag har märkt av är tempot som är mycket snabbare än vad jag varit van vid. Även ett bra fokus där alla spelare har samma vilja. Att damlaget skall ta klivet till allsvenskan är FBC Lerums tydliga målsättning.

Vilka förväntningar har du på säsongen 2021/2022, dels för egen del som ny i laget men även sett ur ett lagperspektiv?
– Jag har höga förväntningar på säsongen med mycket matcher och bra träningar så att vi kan ta oss till allsvenskan.

Avslutningsvis, du är i början av din karriär med JAS, A-lag och NIU. Vad vill du bidra med till A-laget och vilka mål har du med innebandyn på lite längre sikt?
– Till laget vill jag bidra med en härlig energi och bra spel. Mitt mål har till en början alltid varit att komma till A-laget. Nu skall jag kämpa för en fast plats i laget, hjälpa laget upp till allsvenskan för att sedan höja ribban lite till.

Sportchef och huvudtränare Mattias Flodén berättar om Andrea.
– Andreas stora passion och intresse för innebandyn driver hennes utveckling stadigt framåt. Under provträningsperioden har Andrea tagit kliv för varje vecka och hon har acklimatiserat sig väl. Spelmässigt har hon varit lyhörd för det taktiska och med spelteknisk förmåga och atletiska egenskaper klarar hon av att utföra vår spelidé. Andrea är dessutom en pålitlig spelare som alltid ger 100 % för laget med en spelstil och ett tävlingsfokus som påminner mycket om pappa Klas Carlsson (Innebandylegendar med 15 seniorsäsonger för Lerums IBF och 0302 IB). Det bådar gott!