Oscar Eriksson Elfsberg ny assisterande tränare

550

Han har redan hunnit med två träningsmatcher under årets försäsong och fått känna in sin nya roll, men vi är glada att kunna presentera Oscar Eriksson Elfsberg som ny assisterande tränare i FBC Lerum herr till nästa säsong.
– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att komma till ett ungt och hungrigt lag. Också väldigt roligt att komma tillbaka till föreningen som format mig till den jag är idag och att se både hur föreningen, spelarna, ledarstab, akademi med mera har utvecklats på ett mycket imponerande sätt. 

I träningsmatcherna mot Pixbo och Jönköping så noterade den uppmärksamme att det fanns ett nytt, men välbekant ansikte med i ledarstaben i form av tidigare FBC-spelaren Oscar Eriksson Elfsberg. Oscar har inte hunnit vara med så mycket ännu, men är imponerad av sitt nygamla lag.
– Väldigt imponerad av spelarna än så länge (det lilla jag varit med). Vi mötte två SSL-motstånd och vi visar ingen som helst rädsla att förlora utan bara ett härligt go i laget och vi står upp otroligt bra mot både Pixbo och JIK. 

Tillsammans med Ricard Carlsson kommer Oscar nu att bilda en spännande tränarduo under nästa säsong i Allsvenskan Södra.
– Ricard är en erfaren tränare och en go gubbe så jag ser väldigt ljust på vårt samarbete. Både tror och hoppas att vi kommer komplettera varandra väl och på så sätt hjälpa spelarna att göra FBCs bästa säsong någonsin. 

Oscar var i unga år tränare för föreningens JAS-lag tillsammans med Anton Olofsson och ser återigen fram emot att få bidra som tränare.
– Det ska bli väldigt roligt, helt klart en ny utmaning! Följde laget en hel del under förra säsongen och det kommer bli kul att försöka hjälpa spelarna ta ytterligare kliv både som individer och som lag. Under min förra sejour som tränare var jag väldigt ung, förhoppningsvis är jag några livserfarenheter rikare nu som jag kan dela med mig av.

Du har några år med spel utomlands och i högsta serien, vad får dig att vilja kliva in i FBC Lerum på nytt och vad hoppas du kunna bidra med?
– Efter många år i föreningen känner jag såklart starka känslomässiga band till många som är involverade i klubben och då är det härligt att komma tillbaka med lite mer erfarenhet och kunna bidra på nya sätt. Det jag främst tror att jag kommer bidra med är taktiskt kunnande samt en förmåga att ställa krav på min omgivning att försöka bli lite bättre varje dag, vilket jag tycker är viktigt även i livet utanför planen.

Sportchef Magnus Johansson om att Oscar kliver in i ledarstaben.
– Det känns riktigt bra att gå in Ogge i organisationen. Vi får in en bra person med hög innebandykompetens. Han har nyligen spelat på elitnivå och kan förmedla detaljer till spelarna taktiskt men också på individnivå vilket kan ge våra spelare ett bra stöd i deras utveckling. Extra kul att Ogge är från FBC och började sin karriär i klubben innan han nu vänder hem!

Herrlagets försäsong pågår för fullt och efter sommaren kommer ni kunna se fler träningsmatcher med herrlaget och spel i nya svenska cupen där FBC Lerum fått en plats i form av det högst rankade laget inom Västsvenska innebandyförbundet som inte tagit en direktplats.