Vanilla, Tindra och Andrea till damlaget!

1545

Mycket glädjande kan vi prestera ytterligare nyförvärv till damtruppen. Det är en stark trio som i mångt och mycket gör truppen komplett sett till antalet spelare samt kompetensmässiga behov utifrån lagets spelidé. Från Floda IBK kommer backen Vanilla Persgren (2000) och centern Tindra Ferm (2002). Den tredje spelaren som ansluter är backen Andrea Frick (2002) från Pixbos akademi.

Tjejerna har haft en längre provträningsperiod med laget där man kommit in bra i gruppen och bidragit på ett fint sätt. Sportchef och huvudtränare Mattias Flodén ger sin syn på spelarna.

-Vanilla har från sin högerbackposition gjort avtryck med spelskicklighet att hitta passningar på insidan och mellan motståndarnas lagdelar. Även hennes skottvillighet och kommunikativa förmåga sticker ut. Vanilla jobbar extremt hårt för laget och är rejäl i duellspelet över hela banan. En stark rekrytering som boostar vår backuppsättning.

-Tindra är en energisk och hårt arbetande spelare som gör allt för laget. En tvåvägscenter som är duktig på att läsa spelet och stänga defensivt slott. Tindra fyller gärna på i spelvändningarna och hon värderar spelet med boll på ett klokt sätt. Rekryteringen av Tindra stärker upp centerpositionen och ger oss fina möjligheter att fortsätta spela med tre femmor.

-Andrea har bidragit med en stor dos tävlingsattityd på provträningarna. Hon är kommunikativ i spelet utan boll och är svår för forwards i duellspelet. Med boll visar Andrea kompetens genom variation av korta och långa passningar där hon på vänstersidan länkar ihop spelet och bidrar till långa anfall. Med Andrea in till vår trupp så är backuppsättning komplett.

Ni har provtränat med oss under en längre tid och har kört pass på innebandyplanen, i gymmet och löparspåret. Vilka är era upplevelser av tjejerna, laget som helhet och föreningen i stort?

VANILLA

-Mina upplevelser av laget är att det är ett härligt gäng som alltid ger 100%, kom snabbt in i gruppen bland tjejerna. Och föreningen verkar väldigt seriös och satsar stort på laget. 

TINDRA

-Jag skulle säga att det är ett relativt ungt lag, där alla kämpar hela tiden och man peppar varandra på träningarna. Tjejerna var direkt väldigt välkomnande och man kände sig snabbt som en i laget. FBC Lerum verkar vara en bra förening då klubben har många fungerade lag, även på flick/dam sidan vilket är kul. 

ANDREA

-Jag känner mig väl mottagen och fått positiva känslor av laget och föreningen i helhet. Tjejerna verkar vara ett riktigt härlig gäng. 

Beslutet att spela för FBC Lerum, vilka plussfaktorer fick er att tacka ja och signa på?

VANILLA

-Tycker det är kul att klubben satsar på laget och kände att den satsningen vill jag vara med på. Bra träningar både, innebandypass och fysträningar som jag tror kommer få mig att utvecklas framåt. 

TINDRA

-Jag valde att tacka ja till FBC Lerum, då laget och spelarna befinner sig på en hög nivå och är väldigt duktiga vilket jag tror kommer kunna utveckla mig som spelare. Sen kände jag mig även väl bemött av både spelare och tränare, vilket gjorde beslutet enkelt. 

ANDREA

-Jag kände att det var dags för ett miljöombyte och då kändes Lerum som rätt klubb att fortsätta utvecklas i min innebandy men också som person. Det känns som en ambitiös klubb med tydliga mål. 

Berätta gärna lite om er själva. Vilka är ni utanför innebandyplanen och vilka mål har ni med innebandyn?

VANILLA

-Utanför planen jobbar jag på postnord om dagarna, annars gillar jag att träna och umgås med vänner och familj. Mina mål med innebandyn är att ta mig så långt jag kan och samtidigt ha kul på vägen. Är sällan nöjd utan vill oftast mer! 

TINDRA

-Jag är en 18 årig tjej som precis har tagit studenten. Så just nu gör jag inte så mycket om dagarna. Men utanför innebandyplanen gillar jag att spendera tid med vänner och familj. Mina mål med innebandyn är att utvecklas så mycket som möjligt som spelare, samt hjälpa mina lagkamrater att utvecklas. 

ANDREA

-Jag är 18 år och tog studenten för ungefär en månad sedan. Mitt mål med innebandyn är att hela tiden utvecklas och bli bättre. 

Vi har högt ställda mål och jobbar knallhårt för att ta steget till allsvenskan. Vilka styrkor och egenskaper kommer ni att bidra med?

VANILLA

-Jag hoppas kunna bidra med go energi till laget men också ett snyggt och bra spel, även visa min vinnarskalle och aldrig ge upp för laget.

TINDRA

-Jag är en riktig vinnarskalle som alltid kämpar för laget på innebandyplanen. Jag går in i varje situation till hundra procent och försöker hela tiden peppa lagkamraterna och sprida positiv energi omkring mig. Förhoppningsvis kan jag även bidra med några poäng. 

ANDREA

-Jag tror jag kommer kunna bidra med mitt fysiska spel och mitt passningspel. Men också med energi på och utanför planen. 

Vi är mitt i försäsongen och befinner oss i första förberedelsefas för det kommande seriespelet där lag 1 och 2 går till allsvenskt kval. Vilka förväntningar har ni på säsongen och möjligheten att nå kvalspel?

VANILLA

-Jag har stora förväntningar på säsongen, man är sugen på att få spela matcher nu igen och tror att vi har en bra chans att nå kvalspel i år. Har dålig koll på lagen i serien men tycker att våra träningar sett bra ut redan nu, högt tempo och bra spel så möjligheten finns absolut!

TINDRA

-Jag tror att det kommer bli en väldigt rolig säsong, och speciellt eftersom det var så längesen man fick uppleva den riktiga matchkänslan. Våra chanser att nå ett kvalspel skulle jag säga är enormt stora, och vi kommer kämpa för varandra för att nå dit.

ANDREA

-Mina förväntningar inför säsongen är att vi ska vara ett tufft och jobbigt lag att möta, men också ett lag att räkna med att vinna serien. Jag tror vi har stora chanser att nå ett allsvenskt kval.

Vi hälsar tjejerna varmt välkomna till damlaget och ser framemot en härlig säsong!