FBC med nya U-19 representanter

355
Foto: Christoffer Sturesson

Efter att ha varit starkt representerade i 02-kullen i U19-sammanhang så kan vi nu även glädjas åt flera namn, denna gången för killar födda 2003.

När den nya förbundskaptenen Jonathan Brolin och hans assisterande, Henrik Lorendahl släppte sin första trupp för U19-landslaget till Bosön så fanns det två bidrag från Lerum – Tim Sandblom och Adrian Söderberg.

– Blev så klart glad men samtidigt lite chockad. Har givetvis haft det i åtanke då så många i mitt lag fått testa på det, men blev väldigt glad av beskedet, säger Sandblom efter att fått beskedet.

Tim som inför förra säsongen tog klivet över permanent då han året fanns med på en dubbellicens. Han fick stort förtroende när laget slogs om kvalplatserna.
– Synd att vi inte lyckades nå kval men på förhand var vi nöjda med en femteplats. Jag är väldigt tacksam mot Anton som gav mig så stort förtroende min första säsong på så hög nivå.

Vad har du för förväntningar inför lägret?

– Fyra intensiva, lärorika dagar med massvis av innebandy. Förhoppningsvis lära känna lite nytt folk.

Precis som Sandblom, så kom även Adrian från IBK Göteborg inför fjolårets säsong och fick nu också det positiva beskedet.

– Det känns oerhört kul samtidigt som jag är väldigt glad, det är alltid kul att få ett kvitto på att man har gjort något bra.

Under de tre första matcherna på försäsongen så har Söderberg fått stort förtroende och även lyckats hitta nätet.
– Inledningen av säsongen har känts rätt bra för min del. Rent fysiskt känner jag mig väl förberedd inför den kommande säsongen. Dock har tekniken var lite knackig nu i början, men den börja komma tillbaka mer och mer efter varje träning.

Vad har du för förväntningar på lägret?
– Mina förväntningar på lägret är höga. Jag ser mycket fram emot alla högkvalitativa träningar, sen ska det också bli kul att träffa alla andra som delar samma intresse!

Vad tror du staben ser hos dig som du vill visa upp mer av framöver?

– Främst tror jag att mina offensiva förmågor gett mig platsen. Jag gillar att äga mycket boll och gå i omställningar.

Vi önskar de båda stort lycka till på lägret som äger rum 2-5 september. Vi skickar även ett grattis till vår förre målvakt, Gustav Ringhagen som är en av totalt fyra uttagna målvakter.