Inför Svenska Cupen

293
Foto: Christoffer Sturesson

Efter ett par träningsmatcher är det dags för ”skarpt läge”. Herrarna kliver in i första omgången av Svenska Cupen i egenskap av distriktets högst rankade lag (utöver Pixbo och Lindås) då DM-mästerskap inte spelats.

På andra sidan står IBK Lockerud Mariestad. Laget som går in i sin andra säsong som division 1-lag efter degraderingen från Allsvenskan. Under fjoråret inledde man piggt med fyra raka segrar och bör ha som ambition att nå kval även kommande säsong i division 1 Västra.

Det är ett relativt ungt lag som kommer på besök och inför den här säsongen har man tappat bland annat Lerumsbekantingen Eddie Nissen-Sandberg som är klar för Visby IBK. Man har hittills hunnit spela två träningsmatcher där man kryssade mot Skövde för att sedan under helgen förlora mot Bergs IK. Johan Libäck gör sin andra säsong som tränare och säger såhär om starten hittills.

– Det har märkts spelmässigt att vi har varit borta ifrån match i cirka 10 månader, och konstigt vore annat. Jag tycker att det stundtals har sett bra ut, och stundtals lite sämre. Men det är så det är på försäsongen, och framförallt denna säsong med tanke på det långa uppehållet som varit. Resultaten i träningsmatcherna vi har spelat lägger vi inte så stor vikt vid, det viktigaste har varit att hitta tillbaka till match och tävlingskänslan igen, samt att få svar på vilka delar vi behöver förbättra och vad som redan funkar bra.

Och såhär säger Libäck om lördagens match som väntar.
– Först och främst ska det bli otroligt kul att spela en tävlingsmatch igen, det har vi saknat. Jag gillar upplägget kring Svenska Cupen och vi är riktigt laddade att göra så bra vi kan. Vi vet att Lerum är ett skickligt lag på många sätt, och det faktum att Lerum är favoriter i matchen passar oss fint. Vi känner oss säkra på hur vi ska agera mot dom för att ge oss själva de bästa förutsättningarna att nå ett bra resultat. Vi kommer åka dit med ett stort självförtroende och göra allt så bra vi kan, då är vi ett riktigt bra lag

Vår egen Ricard Carlsson, som nu börjar bli varm i kläderna kommer bland annat få klara sig utan U19-duon Joel Ekström och Noah Johansson som är iväg på läger inför VM. Han säger såhär inför Lockerudmatchen.
– Det skall bli riktigt kul med svenska cupen. Dessutom mot anrika Lockerud. Lite synd att vi inte kan ställa upp med en full trupp, men hade varit grymt att få känna på en full Rydsbergshalls läktare. Hoppas cupen växer och blir en succé i framtiden.

Biljetter till matchen köper ni via Tickster.