Bra start för HJ-JAS

293
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt HJ-JAS gjorde under söndagen sin första match för säsongen. Hemma i ”Ryddan” tog man emot Jönköpings IK, en kandidat att gå långt den här säsongen, som dock saknade U19-spelaren Hannes Nyström och ett par till.

För vårt eget JAS så har 02:orna gjort sina sista matcher och lämnat för nästkommande kullar. Spelare födda 2003 och yngre kliver in och en av de nya är Anton Svanberg som anslutit från IBK Göteborg och gjorde sin första match idag.

– Det var kul att spela match igen och få en slags värdemätare vart vi ligger just nu.

Både period ett och två blev målsnåla, trots en del chanser och spel i powerplay. Endast ett mål föll som Svanberg själv stod för.
– Två målsnåla perioder där vi missar väldigt många 100% målchanser och har mycket boll. Vi söker den avgörande passningen lite väl fort och har inget tålamod.

Det var först i sista perioden det släppte något. Svanberg själv gjorde 2-0 i powerplay innan ”Vigge” satte 3-0 i tom kasse och där debutanten Simon Kårehed, född 2006, punkterade matchen med 4-0. Överlag, en klart godkänd insats mot ett bra lag.
– Det som jag tar med mig är att vi håller nollan och känner oss trygga i vårt försvarsspel, men att vi måste blir mer effektiva för att kunna vara med om medaljerna.

Andreas ”Frazze” Franzén som är ny huvudtränare för säsongen var nöjd efter matchen.
– Det kändes jättekul att vara igång igen efter flera månaders uppehåll. För att bara ha gjort en träning tycker jag ändå att vi tar med oss en del bra saker, framförallt försvarsspelet. Sen behöver vi slipa på lite detaljer i vårat anfallsspel, specialteams och fasta situationer.