Säsongens första bortamatch

166
Foto: Christoffer Sturesson

Damerna har spelat idel hemmamatcher än så länge under försäsongen. Idag är det dags för den första bortamatch när bussen rullar mot Tidaholm.
– Först och främst, underbart med match! Vi har haft fyra stycken på hemmaplan och nu börjar bortaturnén. Vi åker till Tidaholm med två riktigt bra insatser mot Lindås och Fristad på kontot. Prestationskurvan är stigande och känslan är positiv. Vi agerar med större tydlighet och pondus, såväl defensivt som offensivt. Jag upplever att vi tagit rejäla kliv och befinner oss på en ny plattå, säger lagets huvudtränare Mattias Flodén.

Idag väntar Fröjereds IF som spelar i Allsvenskan Västra, återigen ett tufft motstånd för att laget ska fortsätta att ta steg.
– Dagens match mot Fröjereds blir ett bra och inspirerande test för oss i vårt fortsatta arbete att utvecklas och ta klivet mot allsvenskan. Vi behöver mätas oss mot lag med den kalibern för att se vart vi står här och nu. Det blir även intressant att få kvitto på om vi är fortsatt stabila och kan ligga kvar på den nya plattå vi tagit oss till.

Lerum har valt att söka sig lite längre bort vad gäller träningsmotståndet i år med bland annat detta mötet, men också om några veckor när man möter Falkenberg.
– Roligt att möta nya lag och bra att sätta rutinerna kring resorna inför ett kvalspel vilket är vårt självklara mål. Man bygger även gruppen på ett fint sätt under bussresorna och den processen behöver vi också vara mån om.

Matchen mot Fröjered startar kl 15.00, tyvärr ser matchen inte ut att sändas via någon plattform utan vill man se matchen så får man bege sig till Tidaholm.