Seger – men ute ur Cupen

459
Foto: Christoffer Sturesson

Returen mot Jönköping under söndagen skulle gå i samma spår som fredagens, men till sist med ett tungt avgörande är hemmalaget Jönköping som därmed skulle avancera i Svenska cupen.

Fredagens match där alltså Jönköping drog det längsta strået och vann med 3-4.

– Tycker fredagens match är väldigt bra, där vi följer gameplan bra och gör i princip 60 bra minuter trots att vi har en tun trupp med sex gubbar borta. Vi har ett kollektiv som kämpar och sliter varje minut vilket gör det svårt för JIK och tycker även att vi har fler farliga målchanser än JIK. Trots att JIK spelar stort och har boll i stora delar av matchen spelar vi ett bra försvarsspel som håller dem ute där målen vi släpper in antingen på kontring eller att vi inte riktigt är påkopplade. En helt klart godkänd match där jag tycker vi förtjänar mer, säger Victor Johansson.

Inför dagens matchen – några ändringar?
– Vi ändrade egentligen inte något alls inför matchen mer än att vi endast hade 11 spelare på plats. Likt första matchen står vi upp bra och jag tycker vi ”vinner” matchen rättvist.

Det var Lerum som hade en 2-3 ledning efter period ett där ”Vigge” själv stod för ett av målen.
– Blir väldigt ensidigt nu men vi spelar ett bra försvarsspel och sliter som djur vilket också ger oss kontringar som vi sätter dit och tycker vi leder första perioden välförtjänt.

I period två hade man två gånger om en tremålsledning, men där man inte lyckades stå emot helt då Jönköping kom tillbaka flera gånger om.
– Med både ledning med 2-5 och 3-6 ska vi absolut kunna stänga ner matchen bättre, men tycker JIK gör det bra som spelar stort och tröttar ut oss vilket också då resulterar i att vi tappar till 5-6. Men självklart ska vi kunna stänga ner det mer och ha en större ledning inför period tre.

Matchen i sig skulle man till sist vinna med 7-8 efter ett sent mål av Oskar Härsjö. Därmed tvingade man fram en förlängning där JIK skulle avgöra i powerplay drygt tre minuter in.
– Först och främst så är det otroligt surt att vi ska åka ur cupen på detta sättet. Men även starkt av oss att sätta 7-8 och vinna matchen trots att vi torskar sudden. Där jag absolut tycker vi förtjänar mer än så.

Starka insatser trots manfall – lovar gott inför fortsättningen?
– Som du nämner så får vi ett fint kvitto på att vi gör något väldigt bra. Speciellt att vi spelar jämnt mot ett SSL lag med flera spelare borta. Så det är bara och gnugga på i fortsättningen. Där jag verkligen tror att vi har bevisat oss för hela innebandy Sverige att vi bara blir bättre och bättre. Extremt kul att få tävla även på försäsongen och detta visar att vi är redo för att ta nästkommande säsong med storm.

Nu återstår två träningsmatcher under försäsongen då man nästa helg ställs mot Visby borta för att sedan avsluta med en veckomatch hemma emot Partille.