Seger i premiären

247

Det blev till sist en lyckad premiär för vårt HJ-JAS när man under fredagskvällen tog tre poäng borta mot Lindås.

Lindås som tillhör H2-gruppen hade i sin premiär besegrat Fristad på bortaplan med 3-5. Det fanns för första gången möjlighet att mönstra en full trupp och man kom till spel med tre fulla femmor och där årets nyförvärv, William Malmqvist fick chansen i kassen. Malmqvist som faktiskt har Lindås som moderförening och återfanns där innan han spenderade två säsonger i IBK Göteborg innan det blev Lerum.

Det dröjde halvvägs in i första perioden innan Lerum kunde pricka in matchens första mål. Anton Svanberg assisterades av Adrian Söderberg, ett samarbete vi lär få se fler gånger under säsongen. Man fick även chansen i powerplay när Lindås drabbades av en utvisning, men fick inte det att lossna där.

Period två fortsatte vara relativt tight. 0-2 kom via ett mål som rubricerades som självmål innan Lindås fick matchens andra utvisning. Väl där så var det faktiskt hemmalaget som nätade först när Anton Gabrielsson, en av hemmalagets förväntade nyckelspelare, spräckte nollan assisterad av Tobias Van’t Hoff. I samma powerplay kunde sedan Adrian Söderberg göra sin andra poäng i matchen, assisterad av Emil Kullendal och såg därmed till att ha en 1-3 ledning inför tredje perioden.

Väl där så kunde Lerum döda ett boxplay innan Victor Johansson hittade nätet två gånger om. Att den notoriske målskytten skulle gå mållös trodde nog ingen, men denna matchen dröjde det. Nico Sigström avslutade matchens målskytte med att pricka in 1-6 och Lerum tog därmed med sig tre poäng från premiären.

Emil Larsson som i Andreas Franzens frånvaro för dagen, hoppade in och bistod Joel Ekström, säger såhär efter matchen.

– Skönt att vara igång, för många av killarna är de första tävlingsmatchen på nästan ett år. Fint med tre poäng och otroligt skönt att redan nu vara så långt fram i vårt försvarsspel som vi faktiskt är. Det är något vi ska ta med oss och fortsätta slipa på lite i kanterna. Från matchen finns det mycket mer att önska av oss med bollen. Det är första gången vi är full trupp vilket såklart gör att vi inte har det stäm som vi vill. Det är inte nu vi ska vara som bäst vilket är helt naturligt i den här fasen av säsongen. Tre poäng hem till Lerum och vi tar helg på det.

Nästa match spelas den 1:a oktober när man ställs mot ytterligare ett lag från H2-gruppen, nämligen Lindome. Återigen är det en bortamatch som spelas i Almåshallen.