Matchens profil omgång 1 – Sofie Ryynänen

221

Efter en lång period utan matcher så är det äntligen dags igen när FBC Lerums damer spelar seriepremiär på hemmaplan.

– Det ska bli väldigt spännande att få komma igång med seriespel igen. Det var ju ett tag sedan, säger matchens profil Sofie Ryynänen.

Damlaget fick aldrig chansen att visa vad man gick för förra säsongen då en pandemi satte stopp för säsongen efter några omgångar. Vad är det för lag Lerumspubliken kommer att få se?

– De kommer få se ett hungrigt lag med mycket energi, både på planen och från bänken. Mer än så tänker jag inte säga. Vill man veta så gäller det att sitta på läktaren när signalen går 16.00.

Under försongen har både egna talanger och spelare utifrån kommit in i laget, någon som imponerat lite extra på dig?

– Det är flera spelare som jag är imponerad av och som inspirerar mig, inte bara nyförvärven. Men jag kan passa på att lyfta fram Vanilla på backen. Hon är otroligt bollskicklig och har en förmåga att lägga klockrena passningar från de mest omöjliga lägen.

Äntligen släpper restriktionerna vilket innebär publik och förhoppningsvis mycket folk på läktarna, varför ska man bege sig till Lerums Arena imorgon och kolla på innebandy?

– Varför inte? Man behöver en väldigt bra ursäkt för att missa detta! En seriepremiär efter ett års uppehåll på grund av en pandemi kommer vi inte att få uppleva igen (hoppas jag). Båda lagen kommer vara taggade till tusen och energinivån nå upp till taket. Vi vill såklart att så många som möjligt ska få uppleva den stämningen med oss.

Mölndals IBF står för motståndet där vi bland annat hittar tidigare Lerumsspelaren Emma Kovacs i laget och Nicole Skager i båset. Hur tror du matchen kommer se ut och vad vill ni ha för typ av matchspel?

– Hur matchbilden kommer se ut får tiden utvisa. Men det jag vet är att vi kommer kämpa stenhårt för att vinna! Vi vill vara bollförande, noggranna och ha fart i allt vi gör. För att ge er en uppfattning om ambitionsnivån så citerar jag Mattis: ”Vi ska sätta PB (personligt bästa) i alla löpningar”. Den meningen tar vi med till matchen.

Morgondagens dubbelarrangemang i Lerums Arena börjar med herrmatchen kl 13.30 innan damerna spelar sin seriepremiär kl 16.00, varmt välkomna!