Lina & Linn till SDF-SM!

396

Vi har två tjejer som kämpat länge nu för att nå SDF-SM för 04-kullen som efter att ursprungligen skulle spelats i januari nu äntligen blir av i Nyköping 30 okt-2 nov – och dessutom då med publik. Vi gratulerar Linn Löberg och Lina Engström till uttagningen och har ställt dem mot väggen om den spännande helgen.

Västsvenska 04-laget kommer att möta Skåne, Gästrikland, Gotland och Västernorrland i den fjärde av de grupper som distriktslagen är indelade i.

Äntligen blir det av – hur har väntan varit?
Linn Löberg (LL): Väntan har varit extremt lång då våran trupp togs ut i mitten av oktober redan förra året. Detta har dock gjort att vi kunnat ha många träningar tillsammans och göra mycket lagaktiviteter för en riktigt go sammanhållning, väldigt roligt att det äntligen blir av!

Lina Engström (LE): Väntan hur varit lång, men när SDF-SM flyttades fram har vi fått mycket tid att bygga upp oss som grupp. Vi har tagit vara på tiden och byggt upp gruppen genom att vi jobbat på gemenskapen både på och utanför plan, samtidigt som vi har fokuserat på att spela ihop oss och bygga upp en grund att stå på som vi därefter kan justera från och göra det vi är bra på. Nu är det bara mindre än en månad kvar tills vi åker upp och jag är riktigt taggad. Ett av målen jag har inom innebandyn som nu ska uppfyllas tillsammans med laget betyder mycket.

Vad tror du om era möjligheter till en lång turnering?
LL: Jag tror våra möjligheter till en lång turnering är väldigt stora! Vi har ett bra lag med både spelare och tränare med riktiga vinnarskallar som kommer att göra allt som krävs för att ta med oss bucklan hem till Göteborg. Vi är även ett riktigt härligt gäng utanför plan vilket jag tror ökar våra möjligheter ännu mer.

LE: Vi är en stark trupp med mycket pannben som jobbar hårt för varandra. Vi har byggt ihop en gemensam grupp som klarar av att tackla motgångar. Vi alla är överens om att vi är där för att ta hem guldet, så våra möjligheter till en lång turnering är stora bara vi tror på oss som lag.

Vilken blir din roll och vad vill du bidra med till laget?
LL: Min roll tror jag kommer bli att agera spelfördelare och försöka sprida något form av lugn i laget. Jag hoppas kunna bidra med bra passningar och spelförståelse, men även gott snack och mycket kämparglöd!

LE: Blir olika roller för varje match, men min roll jag tar på mig är att vara spelfördelare. Vara kreativ och skapa fina situationer för laget. Se till att spela med högt tempo med hög intensitet. Bidra med mycket energi och hårt arbete, samt ha en öppen syn på spelet och leverera poäng. Göra mitt yttersta för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för laget så att vi ska kunna tävla om guldet.

Mer om SDF-SM kan du läsa här: https://www.innebandy.se/orebro/distriktslag/sdf-sm-info-fran-sibf/sdf-sm-info-fran-sibf/

Lagledningen för Västsvenskas 04-lag kommenterade truppen och SDF-SM så här när truppen annonserades:
Vi startade tidigt, hösten 2019 och vi hade bestämt att truppen skulle tas ut så tidigt som möjligt. Tre dagar efter truppen var satt så slog pandemin till och tjejerna fick tänka om i sin målbild om SDF SM. Vi tog ett tidigt beslut om att inte bryta upp truppen utan tro på det vi tagit ut och köra på detta
beslut. Detta var medvetet för att tjejerna skulle hitta en grundtrygghet och hålla kontakten om än på distans.
Detta beslut känner vi var rätt. Truppen känns väldigt tight och man har viljan att slita för varandra. Respekten finns där och starkt kamratskap byggt på respekt och prestigelöshet har gjort denna grupp är extremt trevlig att arbeta med. Hela tiden har dock ett orosmoln hängt över oss ifall det skall bli ett SDF-SM eller ej men vi har hela tiden haft bilden klar vad vi vill åstadkomma.
Från oss i ledarteamet har vi kört på mantrat VIP som i vår värld står för Vilja, Inställning och Passion. Vi har arbetat med rollacceptans och vikten av att ta sin roll oavsett vilken den är och bara ge positiv
energi för alla är en del i vinsterna oavsett om man spelat mycket eller lite på planen. Vi i ledarstaben vill passa på att tacka alla som slitit och kämpat om en plats i laget, alla givande dialoger med utövare och alla ledare i västsvensk innebandy. Utan er hade vi inte haft förmånen att få leda denna sluttrupp mot SDF SM.
Med västsvensk innebandy i ryggen så ser vi framemot roliga dagar i Nyköping/Oxelösund.