Raketstart för damerna i premiären

334
Lina Engström och Ellinor Falck efter ett av FBC:s mål. Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums damlag i div 1 gjorde en fantastisk match när man tog emot Mölndal i en efterlängtad och restriktionsfri premiär i Lerums Arena. Det blev utskåpning med hela 12-2 efter en otroligt stabil insats.

Ja, äntligen skulle det bli seriematch igen efter lång väntan. Nog för att det spelats tränings- och cupmatcher men seriespel är något annat och när nu klubben bjöd på fri entré så skapades en härlig inramning – inte minst genom klubbens maskotar från flickor 10/11 som stöttade sina idoler i damlaget hela matchen.

Det var full gas från första tekning från de rödkläddas sida men Mölndal var under första halvan av första perioden helt klart med och det var först efter 11.57 som nollan spräcktes och det var Lina Engström som stod för det målet assisterad av Emma Brydolf. Elsa Norrsell bröt i 15:e minuten in från högerkanten och satte 2-0 och periodens målskytte avslutades med ett mäktigt dragskott från långt håll från Vanilla Persgren som hittade in till 3-0.

I andra perioden lade FBC-tjejerna in en extra växel och Mölndal tröttnade allteftersom. Tindra Ferm och Emma Brydolf gjorde två snabba mål i tredje minuten och Mölndal kände sig strax därefter tvungna att prata ihop sig under en timeout. Att det sprakade av energi visade den dubbelutvisning som utdömdes efter 7.32 – ingen ville ge sig och det var generellt ett rätt fysiskt spel. Periodens två sista FBC-mål signerades Eleonora Björnum som två gånger om fick traska fram på sin vänsterkant och placera in bollen vid bortre stolpen. Det hade kunnat vara många fler mål om inte Mölndals målvakt hade stått i vägen för alla de skott som Lerum avlossade under matchen.

I tredje perioden matar FBC bara på och Mölndal får mestadels ägna sig åt försvarspel. Emma Brydolf sätter 8:an efter 2.57 efter ass från Ellinor Falck och efter att Mölndal till slut fick spräcka nollan så slår Falck in 9-1 i femte minuten. Lerum fortsätter det härligt frejdiga anfallsspelet och gör ytterligare tre mål genom Andrea Frick, Nelly Larsson och Lina Engström innan Mölndal får ett sista tröstmål till slutresultatet 12-2.

En premiärmatch som bannemej gav mersmak och en tro på en ljus FBC-säsong. 9 olika målskyttar är också härligt att läsa!

Se de härliga bilderna från matchen från Christoffer Sturesson.

Matchstatistik