Seriepremiär för U-laget i H2

164

Drygt två veckor efter övriga serier startade så är det dags för vårt division 2-lag att göra säsongspremiär.

Ser man att försäsongen varit lång och sedan lägger till avbrottet så är det drygt ett år sedan man spelade.

– Det har varit en lång väntan och det ska bli sjukt kul att teka igång igen. Riktigt sega månader, men med en hel del träningar känns det som hög tid att komma igång, säger Oscar Wernås.

Förra året hann man på sina fem spelade matcher spela in sju poäng, där i princip samtliga matcher var oerhört jämna.

– Vi gick in i div2 med ett riktigt blandat lag med både nykomlingar, seniorer och en hel del spelare från akademin. Matcherna som spelades resulterade inte i mycket poäng men viktig erfarenhet av seniorinnebandy, som vi tar med oss iår.

Inför den här säsongen så finns inte de äldre mer rutinerade spelarna kvar, utan laget är ännu yngre där spelare födda 2005 bland annats flyttats upp.

– Vi är en trupp där många känt varandra sedan barnsben vilket bidrar med bra lagsammanhållning och kemi. Mycket fokus på att vi är ett ungt lag, vilket vi är, men det drar vi bara fördel utav. Smarta som seniorer och hungriga som juniorer.

När Innebandymagazinet släppte sin tippning så återfanns man längre ner i tabellen, vilket kanske inte var helt oväntat.

– Skulle gissa att magget baserar det på vår unga ålder och att vi är relativt oerfarna men med den inställningen och träningsviljan vi har nu är vi verkligen inte borträknade!

I premiären står Vinga för motståndet, som även de gör sin andra säsong i division 2.

– Vet inte särkilt mycket om Vinga generellt sett men fortsätter vi jobba för varandra och spelar som vi gör tror jag allt på tre poäng i helgen!

Vem tror du får sitt genombrott i år i de här unga laget?

– Hampus Flodmar utan tvekan. En fin vän till mig som precis är tillbaka efter sin korsbandsskada och har gjort det fruktansvärt bra under försäsongen!

Vilka jag tror du kommer finnas i toppen av serien?

– Herrestad, Lindås och självklart oss själva!