Matchens profil vs Lindås IBK

258

Med enbart ett par dagar emellan så är det på nytt dags för match för våra herrar när man tar emot Lindås i ett derby hemma i Arenan.

Vi tog oss ett snack med Noah Johansson inför. I helgen förlorade man borta mot Höllviken med 8-5, där det fanns bud på mer.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match där det är mycket lägen åt båda hållen och även om det blev 13 mål i matchen var båda lagen ganska ineffektiva. Jag tycker det var lite för mycket slarv med bollen vilket gjorde att vi inte fick så många långa anfall på dom och det är där vi förlorar matchen enligt mig. Det fanns väldigt mycket ytor i anfallsspelet som vi inte tog vara på och egentligen slarvade bort själva, säger Johansson.

Derby mot Lindås, skulle du säga att det är säsongens roligaste match?
– Ja det är Lindås och Warberg som är de roligaste matcherna att spela då det är mycket heta känslor och alltid bra matcher mot dessa lag. Lindås och Lerum har många spelare och ledare som varit i båda klubbarna vilket gör att det är lite extra viktigt att vinna mot just Lindås.

Även om Lindås också haft en relativt tung start på säsongen så ska man inte luras då det finns mycket kvalité i laget.
– Jag tror det blir en ganska lik matchbild som det var förra året när vi mötte dom, där vi styr spelet och Lindås ligger ganska lågt och väntar på våra misstag. Tror även det är viktigt att vi drar upp tempot då Lindås gärna drar ner tempot så ofta de kan.

Om du skulle få peka på några nycklar. Vilka skulle det bli?

– Viktigaste som alltid är att vi tar jobbet och spelar för varandra. Vi måste även få igång spelet med boll så att vi kan styra spelet och spela den innebandyn vi är bäst på, tycker inte vi visat än så länge den innebandyn vi är bäst på och vill spela.

Noah som under U19-VM drog på sig en skada, missade delar av inledningen serien och har därefter jobbat för att komma i form igen.
– Ja det var väldigt jobbigt att sitta vid sidan de första matcherna och inte kunna vara med och bidra på planen. Jag har väl inte varit nära den nivån jag ska och behöver vara på vilket såklart har varit väldigt jobbigt och en känsla man aldrig vill känna, men är bara att göra allt jag kan för att inte behöva känna den känslan igen.

Matchen startar kl 19.30 i Lerums Arena och vi önskar samtliga varmt välkomna.

Medlemmar under 18 år går in gratis.
Biljetter köper ni via tickster.