Motståndarkollen – Lindås

268

Lindås har under flera års tid varit ett topplag och kvalat uppåt flera gånger om. Säsongen 18/19 var man uppe i SSL, men efter skrala 11 poäng så blev man jumbo och åkte ner igen.

Senaste åren har man knutit till sig flera spelare från Pixbos organisation, namn som Patrik Malmström, Kasper Hydén och Oskar Adler. Inför årets säsong så skedde en viss omorganisation där Oskar Henriksson, David Fredriksson och Jonathan Åkesson valde att sluta och bildar istället nuvarande sportgrupp. Till det tappade man även Erik Ström (Partille), Enis Medjedovic (Moheda), Johan Karlsson (Landvetter), Daniel Alsen (Slutat) och Henning Ambring (Slutat). Även på tränarsidan är det nytt där Fredrik Oredsson och vår egen nuvarande tränare, Ricard Carlsson, istället ersattes av meriterade Jonas Eliasson.

Eliasson har i sin tur förstärkt laget med Miki During från Göteborg, Martin Stolt från Växjö, Axel Larson från Pixbo, Andre Landin från Schweiz, Arvid Castor som gjort comeback efter uppehåll samt ett par yngre förmågor från egna led. Inledningen har varit relativt tufft och man har på sina sju spelade matcher tagit fem poäng vilket gör att man återfinns i det nedre skiktet. Senast i helgen blev det en klar förlust borta mot Warberg med 9-3 och man siktar säkerligen på att försöka studsa tillbaka direkt. Tränare
Jonas Eliasson säger såhär inför matchen och om inledningen på säsongen: ”Tycker det är för lite inspelade poäng förstås. Framför allt i de två första omgångarna. Men trots förlusten mot Warberg senast känns det som vi är lite på gång.

Väldigt inspirerande med en match snart igen. Har ganska bra koll på Lerum. Är ett duktigt lag med mycket potential. Hoppas det kan komma lite publik och lyfta matchen ytterligare.”