Efterlängtad SSL debut för Noah Johansson

686

Noah Johansson har under de tre senaste åren varit en av de mest framstående spelarna i klubbens A-lag. Under söndagen kom hans debut i Svenska superligan, men inte i en röd tröja.

Även under fjolåret fanns ett utbyte där Noah och även Joel Ekström hade en dubbellicens tecknad med Mullsjö AIS i SSL. Främst har det skett utbyte i form av träning, men borta mot Sirius fick Noah göra sin debut på riktigt. – Känslan var bra, har längtat efter det här hela mitt liv så det var en go känsla att äntligen få göra den.

Mullsjö som hade en hel del avbräck i truppen, hade trots det flertalet starka namn. Noah hamnade tillsammans med jämnårige Alfred Sandström som hämtats in från RIG och klubbikonen Kim Ganevik med landslagsmeriter. – Tycker det var väldigt kul och skönt att få sånt förtroende direkt även om dom hade väldigt många borta inför denna matchen.

Det var alltså bortamatch mot Sirius som gällde. Ett lag i kris sett till att man hade bytt tränarstab inför matchen och haft flera spelare som tagit paus, men bland annat stjärnan Patrik Rokka. Efter en trögare inledning så kunde Mullsjö till sist vinna med 8-3. – Tycker vi gör det som krävs och inte mer eller mindre. Men dessa matcher är väldigt svår att spela när motståndet inte bjuder upp till något tempo utan man måste alltid dra upp tempot själva.

Om du skulle jämföra mot Allsvenskan – vad är största skillnaden? – Om man jämför med den här matchen så var det inte jättemycket högre tempo men det har sina anledningar. Tycker annars den stora skillnaden att kvalitén på spelarna är bättre överlag jämfört med allsvenskan där många lag endast har en femma som håller bra nivå.

Om du ser till din egen insats. Vad tycker du om den? – Lite samma som lagets, en okej insats men inte mer eller mindre. Tyckte jag kom in i det mer och mer desto längre matchen gick, men är väldigt svårt också när jag inte tränat med någon av dom jag spelade med så vi hittade väl lite mer kemi desto längre matchen gick. Men en godkänd debut skulle jag ändå säga.

Mullsjös tränare, Johan Kihlblom, säger såhär efter Noahs debut: ” Jag tycker att Noah gör en bra match där han växer över hela matchen. Framförallt växte han in i det i andra perioden när vi gick ner på två femmor och han fick mycket speltid. En stabil defensiv insats och med fin kyla och smartness i spelet med boll.”