Herrarna avslutar året med seger

194
Foto: Christoffer Sturesson

Herrarna begav sig ner till Skåne under lördagen för att ställas mot Åstorp Kvidinge, södra allsvenskans jumbo. Efter två träningsmatcher av blandad karaktär under uppehållet så återstod det att se vart Lerum egentligen stod.

Efter ett par avbräck i form av Tim Sandblom och Oskar Härsjö bland annat så startade man matchen på två kedjor där William Ljungqvist återfanns på backen.

Matchen vara bara drygt en minut gammal när Pontus Reinholdsson hittade rätt innan Åstorp kunde kvittera lika fort när man fick chansen i powerplay. Därefter ägdes perioden av Lerum där man dels var effektiva i det uppställda spelet, men även skoningslösa när Åstorp slarvade. Perioden skulle sluta hela 1-6 där bland annat Gustav Bolander hittade nätet två gånger om.

Period två inleddes av att Åstorp reducerade snabbt, men närmare än så kom man inte. Ludvig Gustafsson gjorde 2-7 assisterad av Anton Svanberg och efter Lerum klarat av ett boxplay så gjorde man även två mål till under periodens slutskede där även Tobias Sanne fick komma in och hitta nätet.

Period tre blev en defilering mot en storseger. Åstorp hade varken kraft eller kvalite för att få till ett försök till upphämtning och istället kunde Lerum göra fyra mål till och kontrollera matchbilden fullt ut. Målskyttar i den sista perioden blev Joel Ekström x2, Tobias Sanne och till sist Victor Johansson som fastställde slutresultatet till hela 2-13. En match med sju olika målskyttar där det offensiva spelet på nytt visade sig från sin bästa sida, kombinerat med ett tight försvar där Robin Pagoldh förtjänstfullt vaktade målet.

Ricard Carlsson säger såhär efter matchen:
– En stabil match av oss från start till mål. Killarna går in med rätt inställning och utför en bra prestation rakt igenom. Vi får en önskad start och det hjälper oss att få ett lugn i vårat spel då vi möter ett väldigt lågt Åstorp. (En riktigt go coachseger helt enkelt! Haha.. )Nu får vi ladda batterierna lite till under jul och hoppas kunna vara ännu starkare andra delen av säsongen.