Motståndarkollen – Åby IBK

138

Efter två bortamatcher är det återigen dags för publiken att få se innebandy i Lerums Arena igen. Tidigt under lördagen kommer Åby på besök, ett Åby som återfinns under strecket i nuläget där det dock fortsatt är oerhört jämnt i tabellen och där man visat upp en gryende form mot både Åstorp och Lindås.

Åby som redan förra året hade det tufft och tappade ett par namn inför säsongen. Däribland Felix Karlsson till Mullsjö som nu dock återvänt och gett laget en större bredd. Annars är det lagets mer rutinerade spelare som Jonathan Pegler, Matthias Pettersson och Jimmy Bagge.

Under den första matchen lagen emellan så var det först i den tredje perioden som Lerum kunde springa iväg och säkra tre poäng där hemmalaget Åby visade upp en fin effektivitet i powerplay.

Resultat i de tre senaste matcherna:
Åby-Åstorp 12-5
Lindås-Åby 6-5
Åby-Örebro 3-11

Interna poängligan:
1. Matthias Petterson, 19 poäng (10+9)
2. Jimmy Bagge, 17 poäng (7+10)
3. Jonathan Pegler, 16 poäng (9+7)

Spelaren i fokus – Jimmy Bagge:
Bagge som ständigt varit Åby trogen och levererat poäng i hög utsträckning. Med sitt vassa avslut och sin speluppfattning så blir han användbar på många positioner och så även på backen nu det senaste. En av lagets absolut viktigaste kuggar.

Åbys tränare, Tommy Karlsson, säger såhär inför matchen:
”Inför lördagens match hoppas jag att vi kan komma starka från vår fina insats i förra matchen mot Åstorp. Vi har haft ett bra go på veckans träningar och det har fungerat bra i våra samtliga formationer. Lerum borta är på förhand en väldigt svår match, men jag hoppas att vi kan vara med och tävla om poängen som ska fördelas.”