Matchens profil – Stina Persson

195

Imorgon onsdag väntar en återstart av seriespelet när damlaget tar emot Kärra IBK i Rydsberghallen. Vi har pratat med Stina Persson som gör sin första säsong med A-laget. Stina berättar bland annat om hur hon upplevt spel på seniornivå, lagets förberedelser inför återstarten av serien med mera.

Du skrev på ett A-lagskontrakt i maj och är mitt i din första seniorsäsong. Hur har omställningen varit från junior- till seniorspel? Vad har varit utmärkande skillnader?
Största skillnaden har såklart varit tempot, både på träningarna och matcherna. Jag har ställt högre krav på mig själv då jag vill fortsätta utvecklas och prestera på en hög nivå. 

Du beskrivs som en bollskicklig spelare med bra spelförståelse och har haft regelbunden speltid där du bidragit både som back och center. Vilka förväntningar och mål hade du på säsongen?
– De förväntningar jag hade på oss som lag nu under säsongen var att vi skulle kämpa för att nå allsvenskan. Utifrån mina egna prestationer känner jag mig hyfsat nöjd men ska försöka göra en ännu bättre andra halva. 

Jag känner mig mer och mer trygg i centerrollen, men har även fått utmana mig själv genom att spela back i division ett. Det har känts bra då jag spelat back i JAS under denna säsongen. 

En fin försäsong med seger i Björnslaget och bra insatser mot allsvenska lag i träningsmatcher har följts upp med ett vinstrikt seriespel. Ni ligger på tredje plats, i bra slagläge, precis bakom Backadalen och Partille i seriens toppskickt. Vilka chanser har ni att knipa en av två kvalplatser?
Jag tycker vi har goda chanser att nå en kvalplats och vi är revanschsugna nu i de kommande dubbelmötena, och nu även på hemmaplan vilket borde va en fördel. De har varit tunga förluster då de varit små marginaler men det tyder på att vi har bra chanser att slå de lagen. 

Ni kommer från ett längre uppehåll i serien. Senaste seriematchen spelade ni den 18 december mot Mölndal. Ett längre uppehåll i seriespelet innebär utmaningar men också möjligheter i form av ledighet och tid att förbereda sig. Hur har ni använt tiden till att ladda om batterierna och komma väl förberedda till återstart av seriespelet?
– Vi hade en vecka ledigt under jul vilket jag tror alla var i behov av. Men vi har utöver de tränat på och gnuggat på de detaljer som behövts. Vi tar en träningsvecka i taget och fokuserar på att träna så bra som möjligt inför helgens match. 

På onsdag väntar som sagt Kärra IBK. Senaste mötet vann ni med stora siffror. Med åtanke att ni haft lite drygt en månad långt uppehåll i seriespelet, hur är matchformen för dig och laget?
– Det har varit mycket träning med högt tempo denna vecka, både i klubblaget och på niu. Tror alla är sugna på att dra igång igen och taggade på att göra en lika bra match som sist.

Vi tackar Stina för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot Kärra IBK imorgon onsdag. Matchen spelas i Rydsbergshallen med matchstart kl 19.30, varmt välkomna!