Kapten Reinholdsson inför Karlstad

225

Det är dags igen för våra herrar att bege sig iväg på en roadtrip för att avverka en av säsongens längsta bortamatcher. Denna gången ska man till Karlstad, ett lag med en positiv trend att ta sig an.

Senast i måndags blev det förlust mot Fagerhult i en målrik historia som slutade 7-10 till gästerna.
– Tycker vi gör en helt okej match. Första perioden och en bit in i andra är vi bra. Sen i tredje tycker jag Fagerhult gör de bra och stänger ner oss, känslan är att de aldrig kändes riktigt nära. Men ifall vi hade tagit bort våra misstag hade det kunnat sluta helt annorlunda, säger Pontus Reinholdsson till hemsidan.

Med tanke på veckomatchen så har träningsveckan varit kort och tillfällena få att hinna förändra alltför mycket.
– Nej mycket har vi inte hunnit gå igenom, men en del bra saker i vårat grundspel. Vi hade en sista träning idag lördag innan matchen mot Karlstad på söndag. Så det blev mer video och förberedelser under dagens pass.

Karlstad slog man relativt bekvämt i höstas, men därefter har värmlänningarna hittat allt rätt allt mer och även förstärkt sin trupp.
– Det ska bli en intressant och rolig match. Brukar bli roliga och tighta matcher, men förhoppningsvis styr vi matchen med mycket boll och ett bra kontringsspel.

Vad ser du som prio i ert eget spel?
– Viktigast för oss är 100% vår egna prestation, kommer vi upp i våran högsta nivå så kommer Karlstad ha svårt att ta poäng mot oss. Den bästa klyschan av dem alla, viktigt att vi alla bidrar med energi och hårt jobb.

Efter ett par tunga förluster det senaste har avståndet uppåt blivit allt längre och man har istället fått ett mindre avstånd nedåt där lagen underifrån jagar bäst de kan.
– Den är inte vad vi hoppades på men nu är det som det är, så vi får göra det bästa av situationen. Vi har sex matcher kvar att ta så många poäng som möjligt och förhoppningsvis lyckas ta oss in på en kvalplatsen. Men i första hand är det viktigt att vi säkrar det allsvenska kontraktet.