Lerum vände och vann

237
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Det var upplagt för toppfight hemma i Rydsbergshallen när Kungälv kom på besök under fredagen. Då Kärra/Floda hade förlorat tidigare under kvällen så fanns det chans för Lerum att rycka än mer i tabellen vid tre poäng.

Båda lagen började på två kedjor där Lerum ägde boll och skapade ett par chanser tidigt. Kungälv däremot spelade rakt och enkelt i sina omställningar och skapade chanser flera gånger om. Halvvägs in i perioden så hade Kungälv hittat allt mer rätt i sitt försvarsspel och inte helt oförtjänt gjorde man både 0-1 och 0-2 och straffade Lerum rejält. Innan paus skulle dock en reducering komma via Adrian Söderberg där Lerum hade en del att prata igenom inför period två.

Väl där fick man utdelning tidigt och sedan rann det på. Hampus Flodmar kvitterade efter ett långt fint uppspel av Tim Sandblom, Emil Kullendal gjorde 3-2 när han slog in en retur på borte stolpen och Adrian Söderberg gjorde 4-2 när han fyllde på centralt. När man fick chansen i powerplay gjorde man inte hemmapubliken besviken utan Kullendal kunde med fin speluppfattning hitta in centralt till Flodmar som tryckte in 5-2. Kort därefter fick man ett tveksamt mål bortdömt för hög klubba, men 6-2 skulle komma ett par byten senare när Tim Sandblom assisterad av Anton Svanberg hittade nätet. Till sist skulle även Victor Johansson skriva in sig i protokollet via sitt 7-2 mål som fastställde andraperiodens resultat. En klar scenförändring där Lerums övertag med boll skulle ge utdelning och där Kungälv såg allt mer slutkörda ut.

I början av tredje började hemmalaget vid ett par tillfällen slarva med boll, men målvakt Sahlin var vaken och gav ett stabilt intryck. 8-2 kom på ett magiskt sätt där Adrian Söderberg med en fantastisk diagonal hittade fram till Anton Svanberg som förvaltade den passningen på bästa sätt. Lerum skulle sedan få chansen i powerplay på nytt, men svagare spel denna gången och istället kunde Kungälv direkt efter man blev fulltaliga reducera via Tim Vegelius. Reduceringen gjorde att Kungälv klev allt högre och tvingade till sist Lerum till en timeout. Ytterligare en reducering kom innan Robin Dahlin skulle få göra sitt första mål i matchen med ett välplacerat avslut som fastställde matchens slutresultat till 9-4.

Nu dröjer det drygt 1,5 vecka innan nästa tuffa match väntar. Då ställs man mot Partille på bortaplan, ett Partille som efter Kärra/Flodas förlust har möjlighet att gå upp på en andraplats här framöver.

Lagkapten Tim Sandblom säger följande efter matchen:
Första perioden är inte alls med och Kungälv gör det stundtals riktigt bra. I andra perioden steppar vi upp rejält och får fart på bollen och lyckas göra sex mål. I tredje kändes matchen ganska stängd med lite för mycket slarv från vår sida. Matchen i stort är det en helt okej insats med tre sköna poäng.”

Lerum toppar fortsatt tabellen när fyra omgångar återstår. Här näst ställs man mot Partille på bortaplan i ett nytt toppmöte. Matchen spelas i Quisthallen tisdag 22 februari med matchstart kl 20.15