Nytt kontrakt för William Ljunqvist

235
Foto: Christoffer Sturesson

Under helgen i periodpausen mot Warberg, blev det officiellt att William Ljungqvist skriver ett nytt tvåårsavtal med FBC Lerum.

Vi kan glatt meddela att William Ljungqvist har skrivit på ett nytt avtal med FBC Lerum. Avtalet som sträcker sig över två nya säsonger offentliggjordes under helgens match mot Warberg där man till sist även vann en viktig match.

Ljungqvist som har Lerum som moderklubb och varit klubben trogen hela karriären, kommer nu alltså bära den röda tröjan under minst två säsonger till.
– Det känns skönt att veta att man blir kvar i Lerum i två år till, säger huvudpersonen själv.

Hur svårt var det att ta beslutet till sist?
– Det var egentligen ett ganska enkelt beslut att skriva på när man väl fick pappret framför sig.

Årets säsong har varit relativt ojämn där man blandat flera fina prestationer mot topplagen med att tappa poäng i klart ”lättare” matcher vilket också gör att man inte har chansen på kvalspel. Två matcher återstår av säsongen.
– Lite besviken är man allt, vi hade ju förhoppningar på kval efter fjolårs säsongen så det är ju tråkigt men vi får se till att avsluta säsongen starkt.

Ljungqvist har under säsongen som gått testats på i princip alla positioner förutom målvakt. Även under matcherna har han flyttats runt och visat sig oerhört användbar.
– Jag ser bara positivt att jag varit på så många positioner för jag vill vara en spelare som kan spela överallt på planen. Sen trivs jag nog bäst som högerforward där jag spelat dom senaste matcherna.

Om du ser framöver, vad tror du om kommande säsonger för FBC Lerums del?
– Jag hoppas och tror på att vi kan ta oss till SSL-kval och även gå upp.

Vad har du för personliga målsättningar?
– Jag vill utvecklas som människa och som spelare och såklart hjälpa Lerum att nå SSL.

Huvudtränare Andreas Franzén, säger följande om Ljungqvist förlängning: ”Oerhört kul att William fortsätter vara Lerum trogen. Trots sin unga ålder så har han hunnit med fem säsonger i A-laget och kommer fortsätta ta kliv. Får han vara skadefri en hel säsong så kommer målskyttet kunna lossna rejält och med sin speluppfattning bidrar han på många andra plan också

Missa nu inte herrarnas sista hemmamatch för säsongen i publikmatchen mot Åstorp/Kvidinge 12 mars med fri entré.