Stabil seger för damerna

189
Foto: Christoffer Sturesson

I lördags begav sig vårt damlag till Frölunda Kulturhus för bortamatch mot FBC Vinga. Med en stark form och höstens möte i minnet (seger 9–3) tog sig FBC Lerum an matchen med självförtroende och fokus på uppgiften. FBC Vinga var på inget sätt ofarliga men serieledande FBC Lerum gav sällan tid och utrymme för hemmalaget att binda ihop passningar till bollinnehav och målchanser. FBC Lerum hade bra kontroll på matchen både offensivt och defensivt och vann med stabila 0–8 efter periodsiffrorna 0–2, 0–5 och 0–1.

Under den första perioden stod hemmalaget emot FBC Lerums offensiv relativt väl. Anfallsspelet bedrevs oftast på utsidan och det blev inte tillräckligt spetsigt. Ju längre matchen spelades desto bättre var FBC Lerum på att hitta instick och kombinationer på insidan och det var oftast så målen tillkom. Även presspelet satte avtryck på matchbilden och Vingas anfall var sporadiska. Samtliga femmor i FBC Lerum producerade mål och som sista utpost visade Laura Ekman sin skicklighet med en straffräddning samt ett positionssäkert och lugnt målvaktsarbete. Spelarna på sidan manade på med positiv energi och återigen visade vårt damlag upp en stabil laginsats.

Målskyttar för FBC Lerum: Nelly Larsson 2, Elli Falck, Stina Persson, Elsa Norrsell, Emma Brydolf, Tindra Ferm, Edda Gudnadottir.

Vi har stämt av med Elsa Norrsell och Edda Gudnadottir för att höra deras tankar om segern mot FBC Vinga.

Elsa, hur upplevde du matchen?

-Denna match var lik många av de andra matcherna vi har spelat, det vill säga att vi har det största bollinnehavet och får sätta tempot. Jag tycker att vi gör en bra match, vi håller uppe spelet i alla perioder. Vi försöker spela på insidan för att komma igenom deras försvar, vilket vi gör bra. Vi hittar många fina instick framför mål, och det är även där vi gör många av våra mål. Dessutom producerar alla femmorna, vilket jag tycker är starkt. Det händer såklart att man slår felpassningar, men där var alla påkopplade och hemjobbet var en stor del till varför de inte fick in något mål. 

Hur tycker du det fungerade för din femma och vad säger du om din egen insats?

-Jag var både center och vänsterback, och spelade därmed i två olika femmor. Jag tycker generellt att vi får till det i båda femmorna. I början av matchen, då jag var center spelade vi en del på utsidan, men vi kom in i matchen och började såra deras försvarsspel mer och mer. Vi hade en press som funkade bra, det resulterade till att de skickade långbollar som vi kunde plocka upp. Som back fick jag en annan roll i spelet, men jag tycker det fungerade bra i den nya femman. Vi var duktiga på att hålla bollen i anfallszon och spela runt bollen, vilket var roligt.

Någon eller några i laget som du upplevde gjorde en extra bra prestation?

Alla i laget gör en bra prestation, så jag skulle säga att denna match är en lagvinst. En spelare som jag tycker gjort en stark insats de senaste matcherna är Tilde. Hon jobbar alltid till 100% och är bra i både försvaret och anfallet. Sen tycker jag även att man ska slå ett slag för Laura som inte stått på några matcher, men jag tycker att hon gör en bra insats. Hon har fokuset uppe hela matchen och dessutom räddar hon en straff!

Edda, dina tankar om matchen?

-Det kändes bra innan, under och efter matchen. Vi visste hur vi ville spela matchen och ett tydligt mål var att hålla nollan vilket vi gjorde och det kändes extra gött! Vi gjorde det vi sa, jobbade för det och alla femmor löste spelet bra!

Hur tycker du det fungerade för din femma och vad säger du om din egen insats?

Jag spelade först högerback och senare in i matchen som center i två olika femmor. Tyckte det fungerade bra för båda femmorna och vi höll boll mestadels av tiden vilket alltid är ett plus! Men över lag gjorde vi en stabil insats och vann rättvist.

Någon eller några i laget som du upplevde gjorde en extra bra prestation? 

Tyckte alla i laget gjorde en bra prestation! Finns många att ge beröm till! Vill uppmärksamma en hel femma som varje match gör det otroligt bra med Nelly Larsson, Emma Brydolf, Linn Löberg, Ellinor Falck och Lina Engström men tyckte även Laura Ekman och Tindra Ferm gjorde det otroligt bra!