Seger i JAS-derbyt

412

Det var upplagt för derbyfest under fredagskvällen när en av säsongens mest uppsnackade matcher skull spelas. Returmötet i Juniorallsvenskan där Floda/Kärra stod som hemmalag och som även stod som segrare i höstens första match.

Att det fanns ett intresse kring matchen rådde det ingen tvekan om och tillslut skulle publiksiffran landa på imponerande 488, vilket spontant känns som säsongs högsta siffra i JAS utan att ta ut svängarna för mycket. Lerum hade en tillrest klack som höll en bra ljudvolym matchen igenom och hemmalaget hade självklart en drös med supportrar.

För Lerums del så mönstrade man för första gången i princip, ett fullt lag med två mycket starka formationer där Anton Sahlin fanns i kassen. I hemmalaget så var det främst förstakedjan som skulle stå för offensiven, men som det till sist inte skulle bli så mycket av utan att man skulle få fokusera på defensiven och minska blödningen.

Efter en trevande inledning där Lerum ägde boll, men där Floda/Kärra skapade chanser så fick Victor Johansson peta in ledning med en backhand. I bytet efter kom ett av matchens snyggaste mål när Adrian Söderberg hittade fram med en svepande passning till Anton Svanberg på den borte stolpen. Hemmalaget reducerade, men Lerum dominerade matchbilden fullt ut och 1-3 kom när Victor Johansson distinkt avslutade.

I period två skulle dominansen bli än tydligare och även om Lerum missade chansen i powerplay så skulle målen börja trilla in. Totalt fyra mål skulle falla i period två och Victor Johansson var själv inblandad i alla fyra. Först noterades han för en assist till Nico Sigström innan han själv slog till med två där avsluten var av blandad kvalité, men där han allt som oftast hittade ytan på förstastolpen. Han noterades även för en assist till kvällens märkligaste mål när Fabian Lakander fick en ytterst minimal träff som såg till att bollen i princip svävade över Bastian Zaar i hemmakassen och retfullt landade i målet. Lerum dominerade matchbilden fullt ut och Floda/Kärras sekvenser var allt som oftast relativt korta och stora delar av skotten täcktes oftast ner.

I den tredje perioden så skulle Johansson fortsätta få utdelning. Han stod för periodens två första mål och tvingade hemmalaget till ett målvaktsbyte där Liam Juhlin fick komma in. Juhlin hade inte mycket att göra när Hampus Flodmar fick öppen kasse innan Johansson stod för två nya vilket var hans sjunde och åttonde mål i matchen. Anton Svanberg rullade in 1-13 innan Robin Dahlin gjorde 1-14 och såg till att riva ner matchens högsta jubel – Dahlin som bekant kom från Floda under hösten och som fick måla mot sin gamla klubb. Oliver Kristiansson tröstmålade och såg till att slutresultatet skrevs till 2-14.

En match där Lerum dominerade från start till slut och visade upp ett brett register på många sätt. Laget ska såklart berömmas, men återigen slår vi ett slag för den imponerande publiksiffran där hemmalaget hade ett fint arrangemang. Precis såhär vill vi att innebandyn ska vara och vi hoppas framöver få se fler fyllda hallar när det vankas juniorinnebandy.

Lagkapten Hampus Flodmar säger följande efter matchen: ” Alla på plan kände till förutsättningarna inför matchen, Floda var i behov av poäng och vi var redan klara som gruppetta. De väljer att backa hem med samtliga spelare och försöker kontra när dem får läge, tycker dock att vi har hyfsad koll på deras omställningar och dom skapar inte mycket alls i första perioden. Vilket är den enda perioden som är jämn resultatmässigt.

I andra perioden drar vi ifrån och skaffar oss ett ganska starkt övertag både mentalt och på tavlan. I sista perioden fortsätter vi egentligen bara i samma spår och målen slinker in titt som tätt.

Tycker väl egentligen inte att Floda har så mycket att hämta i matchen, 14-2 talar sitt tydliga språk och om det inte hade varit för publiken hade det nog inte varit särskilt mycket derbykänsla.”