FBC startar ny träningsgrupp

835
Tindra och Erik är ofta i innebandyhallarna och hejar eller hjälper till kring matcher.

Sedan flera år tillbaka har FBC Lerum stöttat föreningen FUB med innebandytränare till deras träningar i Almekärrshallen. Under pandemin har dock verksamheten legat på is. Nu är det klart att innebandyträningarna startar igång igen i FBC Lerums regi. Första tillfället är 18 mars, 15:30-16:30 i Rydsbergshallen. Ansvarig för träningarna i FBCs Magnus T Carlsson och vi har tagit ett snack honom om verksamheten.

Vad är det som för att FUB och FBC går samman och nu återstartar denna verksamhet?
– I slutet av förra året sprang jag på Erik Widegrens mamma, berättar Manus T. Vi hade ett samtal om innebandy i allmänhet och konstaterade att det var tråkigt att innebandyträningarna inte blivit av på så lång tid. Jag pratade då med styrelsen för och deklarerade att jag kunde tänka mig att engagera mig i detta lag. Vi samordnade sedan möten med Michaela från FUB, samt med Erik och Tindra och nu står vi här.
– FUB kan också bistå stöd till familjerna till deltagarna, tillägger Michela Vidén. Föreningen FUB har stor erfarenhet av målgruppen. Lär mer på www.fub.se.

Vilka är målgruppen för laget?
–  Barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Helt enkelt alla åldrar. De som vill ha kul med innebandyn som knutpunkt.

Vad har Erik och Tindra betytt för att vi nu kommer igång?
– För mig har Erik, och sedermera Tindra, betytt allt för mitt engagemang. De två lägger jättemånga timmar kring innebandyn och det är för mig en självklarhet att de också ska kunna utöva sin sport.

Hur kommer träningarna att se ut?
– Vi kommer att bedriva träning på samma sätt som i andra lag i FBC Lerum, med anpassning till gruppen. Jag kommer att lägga stor vikt att involvera deltagarna i genomförandet. Vi kommer att starta med samling och närvarokoll, berätta om dagens innehåll. Sedan blir det uppvärmning och övningar med klubba och boll. Match och gemensam avslutning.

Mer om laget finns att läsa här: www.fbclerum.se/fub.
Inbjudan har gått ut till skolorna och till boenden i kommunen.

En som väntat på att träningarna ska dra igång är Erik Widegren.
Erik, hur känns det att träningarna ska komma igång nu?
– Det är bra! Skönt att inte vara ledig.

Vad betyder innebandyn för dig?
– Jag älskar innebandy! Att träffa kompisar och så vidare.

Länk till anmälan hittar du här:

Vill du veta mer, kontakta gärna:
Magnus T Carlsson, FBC Lerum, 0727-255681                                                    magnus.t.carlsson(a)telia.com

Michaela Vidén, FUB Lerum 0766-487999
michaela.viden(a)bjurfors.se