Trio lämnar FBC Lerum

2730

Det står nu klart att trion Joel Ekström, Noah Johansson och Fredrik Bäckman lämnar FBC Lerum efter denna säsongen för en klubb högre upp i seriesystemet. Trion som var en offensiv kraft senaste säsongerna har varit uppvaktade från flera föreningar, men har nu gjort sitt val.

Ekström som varit klubben trogen genom alla år och gjort sig välkänd som en målskytt utan dess like, blandat med en bländande teknik och på senare år ett fantastiskt spelsinne. Joel har gjort snart fyra säsonger i A-laget har på sina 82 matcher, noterats för 178 poäng trots att han varit junior under flera av dem.

Johansson som också tillhör den framgångsrika 02-kullen, har utöver två säsonger i Partille, funnits med i den röda tröjan. Med spelsinnet som sin främsta egenskap har han satt upp lagkamrater i lägen, gång på gång, men även höjt sitt målsnitt klart. På sina 63 matcher så har han noterats för 144 poäng.

Bäckman har trots sin relativt unga ålder, hunnit med flertalet säsonger och är numera rutinerad i de här sammanhangen. Totalt sju säsonger har snart avverkats och på sina 158 matcher så har det blivit 264 poäng, många av dem under senaste tre säsongerna. Utöver målgesterna han bjudit på, har vi även fått se prov på teknik, fart, aviga finter och hel del fina avslut i olika former.

Joel Ekström:
Oerhört tråkigt att lämna Lerum. Jag har spelat här i hela mitt liv och jag kände att jag vill testa på nya utmaningar och kände att steget till SSL var riktigt bra för mig. Vill tacka alla i Lerum för 14 fantastiska år och jag säger på återseende!

Noah Johansson:
Ett väldigt stort steg att ta där jag visste att beslutet med att lämna Lerum skulle bli tufft. För min egen karriär kände jag att det var dags att pröva på SSL och förmodligen dröjer det inte allt för länge innan man är tillbaka i den röda tröjan.

Fredrik Bäckman:
Saknar ord över att min tid i Lerum är slut, för denna gången i alla fall. Det är väldigt tråkigt att lämna, samtidigt som jag är otroligt taggad på den nya utmaningen i SSL. Men Lerum kommer till slut också finnas i finrummet, det är jag säker på.

Pontus Larsson, ordförande i FBC Lerum:
Tre riktigt goa gubbar som det har varit en ära att ha i föreningen! Skapat magi på planen och fått mig, och säkert många fler i publiken, att häpna vad som är möjligt att göra på en innebandyplan. Utöver det kommer de saknas för allt de gjort utanför planen för FBC i tränarroller, idolskap och målgestinspiration.

Vi tackar de alla tre för deras insatser och önskar dem all lycka till framöver. Vart spelarna hamnar kommer presenteras framöver.

Sista chansen att se trion i rött för denna gången är på lördag vid publikmatchen mot Åstorp/Kvidinge. Fri entré – varmt välkomna!