”Blomman” fortsätter i rött

592
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum kan meddela att nästa kontraktsförlängning är ingen mindre än Tim Sandblom som finns med i den fortsatta satsningen.

Nytt avtal påskrivit. Känslan?

– Jag har en bra känsla. Ser fram mot två år till i den röda tröjan. Jag trivs jättebra i föreningen och framförallt laget så var aldrig någon tvekan när jag fick frågan om fortsättning.

”Blomman” som han kallas har funnits i föreningen i snart 2,5 säsong och har hunnit uppleva en hel del.
– Jag kom in på dubbellicens från Göteborg, som då låg i nedre delen av tvåan, för att spela i ett av Sveriges bästa div 1-lag. Bara det var jättekul, men ganska skrämmande. Att sedan fått möjligheten få fortsätta med upp i Allsvenskan har varit ännu roligare. Det var ju en extra morot att fortfarande få spela och träna när alla andra inte fick under Coviden.

Sandblom som under tiden tagit kliv som spelare och utvecklats mer och mer till en ledargestalt där han t.ex. fått axla ansvaret som kapten i JAS-laget.
– Det är klart att jag har utvecklats. Jag har ju gått från väldigt mycket junior till senior under de här åren. Jag har numera storleken med mig och det gör seniorspelet lättare. Sedan har jag haft en ojämn säsong med en höst full med infektioner och nu gick jag av Malmömatchen med en tuff fotskada.

Att årets säsong var svängning, men med en fin avslutning som lovar gått framöver.
– Svängig säsong skulle jag säga. Jag tyckte att vi hade lite svårt att hitta fokus ett tag, men som vi sedan lyckades vända. Ska inte sticka under stol med att det var väldigt kul när Anton kom tillbaka. Han och Frazzes energi på träningarna är givetvis en bidragande anledning till att vi fick ordning på spelet igen. Det och att vi fick in lite nya rutinerade spelare i laget. Ingen skugga på Ricard, han var en bra tränare men vi behövde något nytt.

Under onsdagskvällen så spelades sista gruppspelsmatchen i JAS, där det nu väntar ett playoff efter gruppsegern.
– Det är först nu som det fullt fokus är på JAS. Vi som är A-lagsspelare har satt A-lag främst, även de JAS-matcher som vi verkligen hade behövts. På pappret skulle Lerum vinna sin grupp och det gjorde vi, men en del matcher var inga höjdare från vår sida utan vi kan så mycket mera. Nu ser jag fram mot att vara med och ta laget till Uppsala.

Det blir ju lite av ett ”nytt” Lerum här framöver, hur ser du på det?
– Det ska bli spännande att vara med i den nya satsningen. Jag tror att alla i laget kommer göra sin bästa säsong så hittills. Nu är vi inga rookies i Allsvenskan längre.

Vart tror du vi hittar Lerum när vi summerar säsongen om två år?
– Bäst i Göteborg.

Anton Olofsson säger följande om Sandbloms förlängning:
Mycket glädjande att Tim blir kvar. Han är fortfarande tidigt i sin karriär men redan etablerad på allsvensk nivå och har dessutom flera nivåer kvar i sin utveckling. En viktig förlängning på både kort och lång sikt.”