Innebandyfesten dag 1

252
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum är representerade på både flick- och killsidan på Innebandyfesten i Uppsala denna helgen. Under fredagen inledde lagen sina gruppspel och det bjöds på spännande matcher.

DJ-JAS
Tjejerna inledde mot hemmalaget Storvreta. Lerum gick upp i ledning under första perioden när Lina Engström forcerade in 1-0 efter fem minuter. Nelly Larsson ökade på ledningen omgående i andraperioden innan Emma Brydolf satte 3-0. Lerum såg ut att ha full koll på matchen, men plötsligt så gjorde Storvreta 2 mål inom fem sekunder med 3,5 minut kvar av matchen och matchen levde igen. Då klev Ida Hawerman fram och satte ett viktigt 4-2 innan Ida Åberg punkterade matchen genom att sätta 5-2 på ett straffslag.

I match två så väntade Täby FC som förlorade sin inledande match mot Rönnby. Seger skulle innebära att Lerum med största sannolikhet var klara för kvartsfinal. Lerum visade återigen styrka och stabilt försvarsspel när laget återigen seglade upp i en 3-0 ledning. Men återigen så stod motståndarna för två snabba mål och en spännande avslutning väntade. Lerum satte dock 4-2 i powerplay innan Täby reducerade med mindre än minuten kvar. Det blev några spännande avslutande sekunder innan slutsignalen ljöd och Lerum stod klara för kvartsfinal.

Nu väntar en match om gruppsegern mot Rönnby kl 8.30

HJ-JAS
Killarna inledde mot Täby, där va det aldrig något snack om saken utan Lerum seglade snabbt ifrån och vann tillslut stabilt med 9-2 efter bland annat fem poäng från Anton Svanberg och hattrick från Robin Dahlin.

I match två så väntade Karlstad som förlorade sin inledande match mot Jönköping. En svängig och målglad historia väntade där Lerum tog ledningen, men där Karlstad vände. Karlstad gick upp i ledning 4-2 innan Lerum stod för fyra raka mål och gick till pausvila med ledning 5-4.
I andraperioden så ökade Anton Svanberg på Lerums ledning till 6-4 innan Karlstad reducerade till 6-5. Lerum såg ändå ut att ha koll på läget när matchen gick in i slutskedet, men så plötsligt både kvitterade Karlstad och tog ledningen. Lerum skapade ytterligare lägen för att kvittera, men det blev förlust och nu väntar en avslutande match mot Jönköping där Lerum måste vinna för att nå kvartsfinal som antingen grupptvåa eller gruppetta.

Morgondagens matcher
DJ-JAS – Rönnby Ungdom – 8.30
HJ-JAS – Jönköpings IK – 13.00