Succétränaren till FBC Lerum

544

Nu står det klart vem som kliver in i rollen som assisterande tränare i A-laget bredvid Anton Olofsson. Vi välkomnar Sebastian Idehed till FBC Lerum som senast varit verksam i FBC Partille.

Välkommen! Hur är känslan att kliva in i Lerum?
– Tack så mycket! Fantastiskt, efter vad som hände med Partille så känns det fantastiskt skönt att ha ett så här bra alternativ presenterat för en. Det är spännande tider med många unga spelare som vill framåt, det ser jag fram oerhört mycket åt att få jobba med!

Idehed som endast är 27 år gammal har trots det hunnit med en hel del. Han har själv varit verksam som spelare med meriter från både division 1-spel och SDF-SM för att sedan hamna på tränarspåret. Först i Partilles P01-02 för att sedan under de senaste åren jobbat med Partilles damer på ett framgångsrikt sätt där han för ett par veckor sedan såg till att ta upp laget till Allsvenskan.
– Det har hänt otroligt mycket egentligen sen jag först började som ledare för 7 år sedan. Inte bara att man utvecklats som tränare så har man utvecklats som person dessa år, så min ledarstil är nog mycket mer mogen än tidigare. Ledarstilen har också tagit en annan väg än vad jag kanske trott där, mycket tack vare att man fått coacha damer, mjuka värden har fått en högre betydelse. Detta har lett till att jag de senaste åren coachat med en stor öppenhet och demokrati, där alla ska få vara med på en stor del av besluten och få vara delaktiga i det som sker i laget. Det tillsammans med ett stort intresse för statistik, struktur & förberedelse skördade verkligen framgångar under säsongen som nu var.

Hur bra koll har du på Lerum, organisationen och det som varit senaste åren?
– Ända sedan man jobbade med Anton i distriktslaget så har man haft ett öga för Lerum, speciellt när Anton varje år frågat om man är sugen på att komma. Många spelarna vet jag vilka det är sen tidigare, speciellt de man jobbade med i distriktslaget, men samtidigt kommer det bli mycket nytt. Men alla intryck jag fått och de diskussioner jag fört har bara varit positiva, så jag ser fram emot att få börja jobba tillsammans med grabbarna och alla andra runtomkring.

Sebastian och Anton känner alltså varandra sedan tidigare och får nu chansen att jobba än tightare med varandra under framtiden.
– Vi klickade otroligt bra tillsammans i distriktlagstiden, kommer än idag ihåg vårt första samtal när jag var nere och studerade i Bryssel när vi pratade om spelidé och upplägg. Det var nästan romantiskt hur man avslutade varandras meningar redan från första gången. Det finns inget tvivel hos mig att vårt samarbete kommer vara minst lika bra som då, speciellt nu när vi nu får jobba tillsammans varje dag.

Sett till din ledarstil, vad vill du tillföra?
– Jag kommer fortsätta det arbetet som varit framgångsrikt hos Partilles damer där statistik, struktur och förberedelser varit viktigt. Jag kommer hjälpa till att tillföra en struktur för laget där tankar/feedback från spelarna kontinuerligt kommer fångas upp för att stärka de delar som man behöver förbättra. Strukturen kommer även ge en kontinuitet i hur vi arbetar, för att nå maximal utveckling på de sekvenser som behövs stärkas. Kommunikationen mellan spelare till ledare och vice versa hoppas jag också att utvecklas med exempelvis individuella utvecklingssamtal och löpande samtal med stor mängd data/statistik för att leda spelarna på rätt väg. Sen har jag en stor inre vilja att få jobba mer individuellt med spelarna, så det är något jag verkligen hoppas kunna lägga mer tid på nu när man inte har huvudansvar.

Rasmus Larsson från sportgruppen säger följande:
– Fantastiskt kul att vi kan få in ”Sebbe” till vår verksamhet. Jag har själv jobbat med han i Partille och vi får en otroligt engagerad och driven tränare med ett fint öga för detaljer. Jag är övertygad om att han och Anton kommer komplettera varandra perfekt och se till att truppen når både utveckling och resultat och att verksamheten bli än mer professionell.