Härlig 3-poängare i hemmapremiären!

372
William Ljungqvist gjorde tre mål och blev matchens lirare. Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums herrar ledde hela matchen i dagens hemmapremiär mot nykomlingen Lund men det var inte utan besvär. Till slut blev det 7-5 (2-0, 3-2, 2-3) och tre härliga poäng.

Efter förra helgens tunga premiärförlust mot Karlstad, där man flertalet gånger under matchen hade chansen till poäng, så tog Lerums herrar emot Lund i den andra omgången. Lund som inför säsongen tog klivet upp från den södra division 1-serien, hade även de förlorat sin premiär hemma mot Fagerhult.

Lerum hade, sett till förra matchen, kastat om något i kedjorna och i målet fick Robin Pagoldh chansen. Sett till förra veckans resultat så var det två poängsugna lag som inte ville bli indragna i bottenskiktet med en gång. Under matchens första fem minuter ägde Lerum en boll, men Lund var farliga i omställningarna och Pagoldh fick vara alert direkt. Lund som i sitt egna försvarsspel sjönk ganska långt ner fick se Joel Ekström pricka första krysset efter att Sebastian Bodenmalm vänt på spelet med en lång svepande passning. I bytet efter kom även 2-0 när William Ljungqvist kan vandra in från högerfickan och hitta bortre gaveln med en viss styrning. Lund var inte ofarliga och hade dels ett skott i ribban och flera sekvenser där man med lite mer kvalité hade kunnat straffa Lerum. Om Lerum ägde första halvan av perioden så gick den andra halvan till Lund, men dock uteblev målen och ställningen var 2-0 i periodpaus.

Period två var bara ett par sekunder gammal när Lund går från en målchans, till en spelvändning mot sig där Joel Ekström helt friställd kan rulla in 3-0 bakom gästernas Hugo Prahl. Lund fick till en reducering i bytet efter när lagets tredjekedja, som var piggast i den första perioden, får till ett riktigt fint anfall där Elvis Holm till sist avslutar. Lund skulle välförtjänt få till en ny reducering när man nyttjar ett av alla Lerums slarv i egen zon. Målskytt den gången var Rasmus Stoltz, nyförvärvet från FCH. Lite andrum får Lerum när William Ljungqvist håller sig framme på en retur och gör 4-2, assisten till Felix Eriksson. Lerum fick halvvägs in i perioden chansen i matchens första powerplay och trots ett par bra chanser så kunde Lund med hjälp av Prahl hålla tätt. Även matchens andra powerplay tillföll Lerum, denna gången drabbades Lund av liggande spel. Efter ett par halvchanser så skulle den till sist sitta när Ekström hittar Ljungqvist som fullbordade sitt hattrick. I bytet efter fick istället Lund chansen i powerplay när Ludvig Gustavsson fick sitta av två minuter för slag. Lerum visade prov på fint boxplayspel och höll 5-2 ledningen perioden ut.

Lund rivstartade period tre med en tidig reducering via Christian Freij och skapade tidigt nerv. Lund tvingades till ett målvaktsbyte där Hugo Prahl fick gå av med skadeproblem och in kom istället Gustav Sundqvist. 6-3 kom för hemmalaget efter ett fint anfall där till sist Victor Johansson kunde lyfta fram bollen till Ludvig Gustavsson som stötte in bollen, där det var svårt att avgöra om det var med kropp eller klubba. Lerum gjorde sedan 7-3 via Victor Johansson innan Lund reducerade på nytt till 7-4 och även 7-5. Lund hade fortsatt bud på mer och även om Lerum brände ett friläge och mer därtill, så fanns det en oroväckande känsla. Med drygt 2,5 minut kvar plockade Lund målvakten och trots ett massivt tryck med flertalet skott så kunde Lerum hålla undan och säkra tre oerhört tunga poäng.

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen.
– Skönt att vinna hemma direkt och ta tre poäng! Vi är inte alls på den nivån vi vill vara över 60 minuter idag, men då är det ännu skönare att vi löser tre poäng. Cred till Lund som kommer ställa till det för många lag framöver.

Nästa helg så väntar en ny match på lördagen då det förväntade topplaget Höllviken kommer på besök.

Matchstart 16.00, välkomna!