Allt inför seriepremiären i division 2

239

Efter en tids längtan är det dags för vårt ”U-lag” som nu kliver in på sin tredje säsong i division 2, att göra debut. På fredag så ställs man på hemmaplan mot Hovås hemma i Rydsbergshallen.

Laget som under fjolårssäsongen till sist tog 32 poäng och slutade därmed på en åttondeplats, där man dock bara två poäng ifrån en ännu finare sjätteplacering till exempel. Då hade laget ett tränarbyte under säsongen när Joel Ekström och Noah Johansson klev in och ersatte Emil Larsson som signalerat tidigt att han bara kunde finnas med under första halvan. Det ungdomliga laget hade höga toppar, men även djupare dalar emellanåt och resultaten och prestationerna varierade rejält under säsongen som var där ett par fina skalper fanns att notera.

Till årets säsong så har det hänt en del. På spelarsidan så har ett par spelare lyfts upp som både lärlingar, men även med A-lagsavtal som ett fortsatt bevis på att verksamheten underifrån fungerar och att spelare går igenom de olika stegen upp till A-laget. Ett par spelare har tråkigt nog valt att avsluta sina satsningar och spelarkarriärer, men som vi hoppas på sikt kan hitta intresset igen och återvända till den röda tröjan.

Ser vi på plussidan så finns det också en del att rapportera. Två yngre förmågor har valt att återvända till Lerum i form av Hugo Lord (från Partille) och Viktor Lemming (från Göteborg) för att konkurrera om en plats samt att Melvin Lutmers, också född 2006, har valt att spela i Lerum då han fått en plats på NIU-gymnasiet. I målet har Kasper Landström från Ale kommit in och glädjande nog så finns även Gustav Bäckevall med från start. ”Bäcke” som fanns med sporadiskt under fjolårets säsong då han genomförde militär tjänstgöring på annan ort, är nu tillbaka och lär bjuda på en hel del mål från sin klubba. För den som följt lagen under försäsongsmatcherna kan man även noterat att ett par ”gamla rävar” har spelat. Anton Olofsson, Pontus Persson, Johan Edlund och även Joar Lukkari har noterats för speltid i både träningsmatcher och i Björnslaget och kommer vara tillgängliga för spel under säsongen som kommer.

Ser vi till serien som man spelar i så har både Göteborg och Lindome gått upp. Göteborg som vann serien och Lindome som fick en förfrågan när Partille i division 1, erbjöds en plats i Allsvenskan. Uppifrån division 1 så åkte Stenungssund ur, laget som inför säsongen hade en del spelartapp och hade en tuff säsong till sist där man nu får börja om i divison 2. Ser vi underifrån så har Kärra, Surte och Burås flyttats upp från division 3.

Under försäsongen så har man besegrat Lindome med 4-3, förlorat mot Göteborg med 8-3 och även förlorat mot Vänersborg med uddamålet. Tre divison 1-lag där man stått upp bra och haft bud på mer. Under Björnslaget så blev det till sist en kvartsfinslplats där man fram till dit, också hade bra insatser mot flertalet divison 1 lag (Mölndal, Göteborg, Fristad) och vann t.ex. mot Fristad med 5-0.

På fredag är det alltså dags för säsongspremiär och se till att anslut och stötta laget i premiären där man siktar på en bra start.


Matchstart kl 20.00 i Rydsbergshallen – varmt välkomna!