Ännu en trepoängare för damlaget

208
Foto: Christoffer Sturesson

Mållöst fram till slutet av andra perioden men sen vaknade Lerums damlag till efter Stenungsunds ledning och vände till 5-2. Trög start som vanligt men när man väl trycker på gasen är det inget snack om vart segern ska gå.

Det blev en Rydsbergsmatch för vårt damlag pga arrangemang i arenan när Stenungsund kom på besök. En viktig match i jakten på en av de två kvalmatcherna till allsvenskan där laget har möjlighet att skapa sig avstånd neråt. Laget saknade några spelare i matcher pga distriktslagsturnering och skador.

Första perioden såg ut som FBCs förstaperioder sett ut under säsongen hittills. Stort bollinnehav för hemmalaget men lite för tandlöst och man spelade mest runt Stenungsunds kompakta försvar. Stenungsund tog sig allteftersom in i matchen och hade lika många giftiga chanser som Lerum men inget av lagen lyckades spräcka nollan och skottstatistiken var jämn, 5-4.

Lerum lägger in en växel till i början av andra. Lite kvickare, lite snabbare spel men Stenungsund är på tårna. Tempot i matchen ökar och Lerum får genom fler skott men tyvärr inte några riktigt farliga. Stenungsund blir lite kaxigare ju längre matchen lider och de gånger de är framme går de mycket rakare på mål än Lerum och de är också de som tar ledningen i matchen. Det är i samband med en utvisning för Lerum som Stenungsund till slut hittar in med ett skott som ger 0-1 efter 18.10. FBC Lerum gör sedan i anfallet efter ett mycket viktigt kvitteringsmål och det är på ett långskott från halva plan från Lina Engström där Stenungsunds målvakt måste varit skymd. 1-1 efter två perioder och det är lite svettigt för Lerums del.

Tredje perioden börjar med ett Lerum som uppenbarligen har fått direktiv att gå rakare på mål och skjuta mer. Det ger resultat efter 4.18 då Lina Engström får utdelning på sitt vassa skott igen och det är ledning för FBC i matchen med 2-1. Stenungsund börjar krokna och Lerum kan kontrollera händelseförloppet. När FBC Lerum börjar hota på allvar och ta mer skott faller Stenungsund försvar ihop och Lerum utökar inom en minut till både 3-1 och 4-1 genom Nelly Larsson och Edda Gudnadottir – på skott utifrån.

Stenungsund sticker upp med sin första riktiga spelvändning i tredje perioden och då är det planens yngsta spelare, Ellen Hedberg, som drar in reduceringen 4-2 efter 13.39. Nelly Larsson sätter spiken i kistan helt när hon efter 18.48 drar in sitt andra mål till 5-2.

Ytterligare en trepoängare till FBCs damlag som hittills bara haft en plump i protokollet – mot Landvetter hemma. Det känns skönt då att det finns en förbättringspotential i laget som har en växel till att utnyttja om de bara vill.

Kapten Lina Engström blev matchens lirare där bl a hennes två mål vände matchen till FBCs fördel.